Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ελληνικό Προξενείο και η Μητρόπολη Κορυτσάς διοργάνωσαν συναυλία για τα Χριστούγεννα!

Την Πέμπτη 19 12 2013 υπό την μέριμνα την Μητροπόλεως Κορυτσάς και του Γενικού Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς παρουσιάστηκε από το Καλλιτεχνικό Λύκειο «Τεφτα Τάσκο» σε συνεργασία με το Ελληνικό Σχολείο Όμηρος ένα πρόγραμμα με τραγούδια Χριστουγεννιάτικα. Παρουσίασε την συναυλία η κ Ζαμίρα Κίτα. Το πρόγραμμα ετοίμασε η κ Μαριάνθη Βράμε, η οποία είναι και δασκάλα μουσικής και στα δύο Σχολεία.
Παρευρέθηκαν και τίμησαν την εορτή ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο οποίος και χαιρέτισε του παρευρισκόμενους, ο Γενικό Πρόξενος της Ελλάδος κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Ελληνικών Σχολείων Όμηρος κ Γεώργιος Χρονόπουλος,  ο Περιφερειάρχης Κορυτσά κ Αρνίτ Κονόμη ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, η διευθυντές των δύο σχολείων ο κ Πύρρο Ναούμη και Ελένη Τούλιου οι οποίοι χαιρέτισαν επίσης στην αρχή της συναυλίας, όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως. Την συναυλία παρακολούθησαν γονείς και πολλοί άλλοι θεατές από την Κορυτσά.
Η συναυλία αυτή στάθηκε ικανή να συγκινήσει  όλους τους θεατές και να τους εισάγει στο πνεύμα της εορτής των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα όμως χαροποίησε του έλληνες της περιοχής διότι άκουσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην μητρική τους γλώσσα από τα παιδιά του Σχολείου Όμηρος.
Όλοι ευχήθηκαν ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να φέρουν ειρήνη και αγάπη παντού.

Ακολουθεί βίντεο ώστε να παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας και ειδικά τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου Όμηρος. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …