Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mηνύματα κατά του εξτρεμισμού και του διχασμού της Ευρώπης έστειλε ο Aβραμόπουλος

Παραβρέθηκε σε τελετή για το αλβανικό έπος

Μηνύματα κατά του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού και του φασισμού και υπέρ μιας Ευρώπης ενωμένης και όχι διχασμένης σε ζώνες προόδου και ζώνες χρέους, που με πολιτικό ρεαλισμό θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, έστειλε ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, κατά την τελετή που έγινε στη μνήμη των πεσόντων του ελληνοαλβανικού έπους, το 1940.

Η τελετή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη αυτών που υπερασπίστηκαν το Ύψωμα 731, βόρεια της Κλεισούρας, μια «τιτανομαχία» όπως είπε ο υπουργός, που είχε αποτέλεσμα να αποκρουστεί η εαρινή επίθεση του ιταλικού στρατού και οι δυνάμεις του άξονα να υποστούν την πρώτη τους ήττα.

Στη σημερινή μάχη, όπως και τότε δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε και να υποκύψουμε στις εύκολες λύσεις της μισαλλοδοξίας, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, περνώντας το μήνυμα της ιστορίας στο σήμερα. 

Σε μια άλλη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν τόνισε ότι «η αλαζονεία της ισχύος, όταν μάλιστα εκδηλώνεται μεταξύ των κρατών, εκτρέφει εξαιρετικά επικίνδυνα φαινόμενα».

«Οδηγός μας πρέπει να είναι η διπλωματία και η πολιτική διαβούλευση στην αντιμετώπιση των κρίσεων», τόνισε και ανέφερε το παράδειγμα της Ουκρανίας.

Αρκετά με τις διχοτομήσεις της Ευρώπης, κάθε είδους, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί και η διαίρεσή της σε μια ζώνη προόδου και μια ζώνη χρέους.

Ιδιαίτερη και μακρά μνεία έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στην εκκρεμότητα που υπάρχει με την αλβανική πλευρά για το θέμα της κατασκευής κοιμητηρίων για τους Έλληνες πεσόντες στις ελληνοιταλικές επιχειρήσεις. Το θέμα είναι για μας υψίστης προτεραιότητας, είπε. Υπάρχει διμερής συμφωνία από το 2010, αλλά η Αλβανία κωλυσιεργεί. Ωστόσο πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με την Αλβανή ομόλογο του τον Ιανουάριο, έλαβε την υπόσχεση ότι το θέμα θα διευθετηθεί.

Κλείνοντας, επανήλθε στο παρόν, λέγοντας ότι ξαναβρίσκουμε το δρόμο μας και ανυψώνουμε με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, και πάλι το ανάστημα της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …