Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίο τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την εκδήλωση στην Χιμάρα

Στις 16.08.2014 στην Χιμάρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ οργάνωσε μια πολύωρη συνάντηση με τους κατοίκους του Δήμου της Χιμάρας και του Λουκόβου, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους σχετικά με τις τρέχουσες προσπάθειες γύρο από τα ζητήματα που την απασχολούν και κυρίως την νέα εδαφική διαίρεση. Προσκεκλημένοι στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, βουλευτής και αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, κ. Ευάγγελος Ντούλες και ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κ. Βασίλης Μπολάνος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι κάτοικοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το βίαιο τρόπο που η Αλβανική κυβέρνηση επιδιώκει να πραγματοποιήσει τη μεταρρύθμιση και ταυτοχρόνως αναφέρθηκαν στην συμπεριφορά του Αλβανού πρωθυπουργού, κ. Ράμα και του βουλευτή του Κότσο Κοκδήμα, οι οποίοι με συναντήσεις επιπέδου καφενείου χθες και σήμερα στην Χιμάρα μιλάνε για τις <<θετικές>> πτυχές αυτής τής διαδικασίας. Οι ίδιοι αποφεύγουν σκόπιμα μια ανοικτή συνάντηση με τους κατοίκους και τους ενδιαφερόμενους φορείς, καθώς όλο το άλλοθι κρύβει ένα σκοπό, τα συμφέροντα των ανθρώπων στη αυλή του Αλβανού πρωθυπουργού.
Οι κάτοικοι ζήτησαν από το παράρτημα του ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χιμάρα την κλιμάκωση των προσπαθειών με όλες τις δημοκρατικές μορφές, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τα παρασκηνιακά σχέδια του Ράμα και του Κοκδήμα που κρύβονται πίσω από την υλοποίηση της νέας εδαφικής διαίρεσης.
Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνη και της υποστήριξη που της έδωσαν οι διεθνής οργανισμοί στην χώρα για τη υλοποίηση αυτής της διαδικασίας που αφορά τη νομοθεσία, τηρώντας το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Για τους λόγους αυτούς, κάνουμε έκκληση και ζητούμε την κατανόηση από τη διεθνή κοινότητα να ασκείσει όλες τα μέσα πίεσεις για τον περιορισμό και την εφαρμογή μιας διαδικασίας η οποία αντι να επηρεάσει θετικά την ενσωμάτωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της χώρας, τον σεβασμό των πολιτιστικών και ιστορικών αξιών, όπως όλα δείχνουν θα δημιουργήσει προβλήματα.
Δελτίο τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την εκδήλωση στην Χιμάρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …