Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Δελτίο τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την εκδήλωση στην Χιμάρα

Στις 16.08.2014 στην Χιμάρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ οργάνωσε μια πολύωρη συνάντηση με τους κατοίκους του Δήμου της Χιμάρας και του Λουκόβου, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους σχετικά με τις τρέχουσες προσπάθειες γύρο από τα ζητήματα που την απασχολούν και κυρίως την νέα εδαφική διαίρεση. Προσκεκλημένοι στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, βουλευτής και αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, κ. Ευάγγελος Ντούλες και ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κ. Βασίλης Μπολάνος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι κάτοικοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το βίαιο τρόπο που η Αλβανική κυβέρνηση επιδιώκει να πραγματοποιήσει τη μεταρρύθμιση και ταυτοχρόνως αναφέρθηκαν στην συμπεριφορά του Αλβανού πρωθυπουργού, κ. Ράμα και του βουλευτή του Κότσο Κοκδήμα, οι οποίοι με συναντήσεις επιπέδου καφενείου χθες και σήμερα στην Χιμάρα μιλάνε για τις <<θετικές>> πτυχές αυτής τής διαδικασίας. Οι ίδιοι αποφεύγουν σκόπιμα μια ανοικτή συνάντηση με τους κατοίκους και τους ενδιαφερόμενους φορείς, καθώς όλο το άλλοθι κρύβει ένα σκοπό, τα συμφέροντα των ανθρώπων στη αυλή του Αλβανού πρωθυπουργού.
Οι κάτοικοι ζήτησαν από το παράρτημα του ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χιμάρα την κλιμάκωση των προσπαθειών με όλες τις δημοκρατικές μορφές, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τα παρασκηνιακά σχέδια του Ράμα και του Κοκδήμα που κρύβονται πίσω από την υλοποίηση της νέας εδαφικής διαίρεσης.
Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνη και της υποστήριξη που της έδωσαν οι διεθνής οργανισμοί στην χώρα για τη υλοποίηση αυτής της διαδικασίας που αφορά τη νομοθεσία, τηρώντας το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Για τους λόγους αυτούς, κάνουμε έκκληση και ζητούμε την κατανόηση από τη διεθνή κοινότητα να ασκείσει όλες τα μέσα πίεσεις για τον περιορισμό και την εφαρμογή μιας διαδικασίας η οποία αντι να επηρεάσει θετικά την ενσωμάτωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της χώρας, τον σεβασμό των πολιτιστικών και ιστορικών αξιών, όπως όλα δείχνουν θα δημιουργήσει προβλήματα.
Δελτίο τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την εκδήλωση στην Χιμάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: