Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο μεγάλος ευεργέτης -χορηγός των Ελληνικών Φροντιστηρίων στην Βόρειο ΄Ηπειρο , Μακεδόνας ιατρός Παναγιώτης Λαμπανάρης.

Το Διοικητικόν Συμβούλιον του συλλόγου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" Ερμού 31 Θεσσαλονίκη εξέδωσε  την υπαριθ΄176/21-8-2014 το κάτωθεν ψήφισμα επι τη κοιμήσει του αειμνήστου ιατρού Παναγιώτου Λαμπανάρη ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ των Ελληνικών Φροντιστηρίων εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσης εις την Βόρειον ΄Ηπειρον και όχι μόνον:
Ι.Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να συμμετάσχη εις την νεκρώσιμον ακολουθίαν.
2.Ο Πρόεδρος του συλλόγου π.Ελευθέριος Καρακίτσιος να  λάβη μέρος εις την εξόδιον ακολουθίαν και να εκφωνήση αποχαιρετιστήριον λόγον .
3. Να καλέση να παραστούν εις την εξόδιον ακολουθίαν: α) αντιπρόσωπος των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορυτσάς β) Αντιπρόσωπος των εκπαιδευτικών των Ελληνικών φροντιστηρίων Βορείου Ηπείρου που ίδρυσε και χορηγεί ο σύλλογος  οι οποίοι και θα εκφωνήσουν αποχαιρετηστήριον λόγον.
4.Αντί στεφάνου εις μνήμην του ιατρού Παναγιώτου Λαμπανάρη ο σύλλογος χορηγεί αμέσως σήμερον την 22-8-2014 τίς κάτωθι υποτροφίες:α) Εις τον κ. Ιακωβίδην Σάββαν φοιτητήν Διδακτορικού με την υπαρίθ. 2661 απόδειξιν 500 ευρώ δια την εκπόνησιν της διατριβής του εις την Αλβανίαν . β) Εις τήν  Βορειοηπειρώτισσαν φοιτήτριαν παιδαγωγικού,Ελισσάβετ Ιω.Πάνη με την υπαρίθ.2659 απόδειξιν  350 ευρώ τά δίδακτρα σχολ.έτους 2015 εις το Πανεπιστήμιον Κορυτσάς.γ)  Εις την νομικόν Μαρίναν παπά Μιχαήλ Λάραν Βορειοηπειρώτισσαν  με την υπαρίθ. 2658 απόδειξιν 400 ευρώ δίδακτρα σχολ. έτους 2015 εις το πανεπιστήμιον Κορυτσάς δια απόκτησιν πτυχίου παιδαγωγικών.δ) Εις την Βορειοηπειρώτισσαν δασκάλαν Αγγελικήν Ελευθερίου Ντάγκαν , 100 ευρώ (πρώτην δόσιν)με την υπαρίθ 2657 απόδειξιν  δια την απόκτησιν και του πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιον Κορυτσάς ε) Εις την κ. Ιωάνναν χήραν Γεωργίου .......τα καυσόξηλα θερμάνσεως του έτους 2015.
5. Να αποσταλλούν γραπτά συλλυπητήρια εις του οικείους του και να δοθη  αντίγραφον του παρόντος.
6. Να δημοσιευθή το  παρόν εις την ιστοσελίδα " ΦΩΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΣ" και τον ημερήσιον τύπον Θεσσαλονίκης.
  Δια το Δοικητικόν Συμβούλιον ,
 ο πρόεδρος π.Ελευθέριος Καρακίτσιος ο πρωτ/ρος -καθηγητής Δρ.Θ. ο γραμματεύς Χαράλ. Καμπλιές

Αποχαιρετιστήριος λόγος στον μακαρίτη ιατρό Παν. Λαμπανάρη. ( π. Μιχαήλ Λάρας)

Αδελφέ μας εν Χριστώ ιατρέ Παναγιώτη Λαμπανάρη . Εσπευσμένα φθάσαμε από την Κορυτσά μας με το απρόοπτο κάλεσμα σας να αποτίσομε ελάχιστο φόρο τιμής στον ευεργέτη μας. Αδελφέ μας Πατριώτη Έλληνα  ιατρέ Παναγιώτη Λαμπανάρη έμαθα τα πρώτα ελληνικά γράμματα στο Ελληνικό Φροντιστήριο Κορυτσάς που ίδρυσε ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που εσείς χορηγήσατε τόσα χρόνια τώρα. Ανδρώθηκα και σπούδασα εδώ στην Θεσσαλονίκη. Πολλές φορές  ως φοιτητής πήρα τα χρήματα που έδινες στον πατέρα Ελευθέριο Καρακίτσιο ο οποίος μας έλεγε από πού προερχόταν. Στην Κορυτσά μας χρόνια τώρα παίρνουμε την δική σου βοήθεια ως ιερείς…… Εκ μέρους των ιερέων μας διαβεβαιώνουμε ότι θα σε μνημονεύουμε στην προσκομιδή αντί δε για στεφάνι σου φέραμε ολίγο  Βορειοηπειρωτικό αιματοβαμμένο χώμα από τους ήρωες και το βάζουμε στον τάφο σου με ευλάβεια. Συλλυπητήρια από την καρδιά όλων των Βορειοηπειρωτών  στην σεβαστή οικογένεια σου . Καλόν παράδεισο. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

Αποχαιρετιστήριος λόγος στον μακαριστό ιατρό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΑΝΑΡΗ ( διδ/σα Δήμητρα Πάνη).
Απρόοπτο το κάλεσμα σας μεγάλε μας Ευεργέτη ιατρέ και στο άκουσμα την αναχώρησης σας από αυτό τον μάταιο κόσμο ήρθαμε αμέσως . Έμαθα την Ελληνική Γλώσσα στο Ελληνικό Φροντιστήριο Κορυτσάς που εσείς χορηγούσατε δια μέσου του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Καλλιέργησα την Ελληνική γλώσσα πήρα επάρκεια ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ στο Πανεπιστήμιο, τελείωσα την Παιδαγωγική Ακαδημία Κορυτσάς και έκανα μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο, συγχρόνως διδάσκω  και στο Ελληνικό Φροντιστήριο Ρεμπετσίου Κορυτσάς που ίδρυσε ο σύλλογος με την χορηγία του Επισκόπου Θεσσαλονίκης  π. ΑΝΘΙΜΟΥ.  Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών του συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που διδάσκουμε στην Βόρειο Ήπειρο, σας λέγω αυτά τα λιγοστά λόγια από την καρδιά μου για όλα όσα μας προσφέρατε μέχρι σήμερα. Καταθέτω την ελάχιστη μαρτυρία και ομολογώ τι θα απογίνουμε τώρα χωρίς εσένα ;…….Καλήν Αντάμωση. ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ.



Αποχαιρετιστήριος λόγος εις τον συνεργάτην μας μακαριστόν Παναγιώτην Λαμπανάρην (π. Ελευθέριος Καρακίτσιος  22-8-2014).

Απροσδόκητο το κάλεσμα σου αδελφέ εν Χριστώ Παναγιώτη. Συνεργάτα εις τον αμπελώνα του Κυρίου ανελλιπώς, στην κυριολεξία ανελλιπώς επί είκοσι χρόνια τώρα .Ευθύς ,ταπεινός , ολιγόλογος , φιλακόλουθος, ελεήμων,   δεν έλειψες ποτές σου από την λατρεία της Κυριακής ,των μεγάλων εορτών, αναγνώστης των ψαλμών της μεγάλης εβδομάδος . Εκτός ελαχίστων εορτών πού έλλειπες όταν λάβαινες μέρος σε συνέδρια ή σε αγώνες μαραθωνίου εντός και εκτός της Ελλάδος ήσουν το παράδειγμα των υπολοίπων χριστιανών που όλοι σε χαιρόταν . Πρώτος σε κάθε κάλεσμα δωρεάς στον νεοσύστατο Ιερό Ναό της Γεννήσεως  Θεοτόκου ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ Θεσσαλονίκης. Τα  αργυρά  Ιερά σκεύη της Προθέσεως , και άλλα λειτουργικά έπιπλα είναι δική σου δωρεά. Αδελφέ μου ήσουν το στήριγμα ,ο μεγάλος Ευεργέτης των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Ανατολικής Βορείου Ηπείρου με την Ιερά Μητρόπολιν  Θεσσαλονίκης  εδώ και είκοσι χρόνια τώρα. Μόλις τελευταία για να πληρώσουμε την τελευταία τριμηνία μισθών των εκπαιδευτικών μας χορηγήσατε 3000 ευρώ. Την δε 29-6-2014 δωρήσατε 1000 ευρώ για τα έξοδα βαπτίσεως της διδασκάλισσας  Ενκελέντας  Ελευθερίου Ντάγκα  από το Λεσκοβίκι πού έλαβε το όνομα ΑΓΓΕΛΙΚΗ ! Την 18-8-2014 μιλήσαμε ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!.... Σήμερα αδελφέ μου με αφήνεις μόνο και είμαι και ανάπηρος  ……Σε ασπάζομαι εν Κυρίω, ΚΑΛΗΝ ΑΝΤΑΜΩΣΙΝ . Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΣΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: