Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλάζει ονομασία η ιστοσελίδα Φωνή Ορθοδόξων Κορυτσάς - Ndryshon emërtim faqja Zëri i Orthodhoksëve Korçarë

Όπως διαβάσαμε στην ίδια την ιστοσελίδα και θα διαβάσετε και εσείς η ιστοσελίδα αναγκάζεται να αλλάξει ονομασία. Αυτό σημαίνει πως κάποιος έβαλε το χέρι του με στόχο το κλείσιμο της, αλλά ευτυχώς που τουλάχιστον θα παραμείνει ανοιχτή έστω και με άλλη ονομασία. Όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δουλεύουν ώστε να μην χαθούν όσα για χιλιάδες χρόνια υπάρχουν στην πολύπαθη Κορυτσά. Ίσως πολλές φορές, μέσα στην κρίση που μαστίζει το κόσμο και ιδιαίτερα την Ελλάδα κάποια αδέρφια να πουν πως δεν μας φτάνουν τα δικά μας έχουμε και αυτούς που όλο και κάτι θα πουν η θα ζητήσουν. Αυτές τις στιγμές πρέπει να σκεφτείτε το τι πρόσφεραν οι άνθρωποι στις Β Ηπείρου στην Ελλάδα για χιλιάδες χρόνια και έπειτα θα καταλάβετε πως είμαστε αδέρφια σας  και τα αδέρφια δεν τα εγκαταλείπουμε για κανένα λόγο. Ίσως και για το Ελληνικό κράτος να είμαστε βάρος, αλλά εμείς ποτέ δεν είδαμε την πατρίδα μας ως ξένη και πάντα όταν μας κάλεσε η μητέρα μας της σταθήκαμε. Σκεφτείτε μόνο, από την Μπομποστίτσα στην έξοδο του Μεσολογγίου σκοτώθηκαν εφτά κάτοικοι, και πόσα άλλα παραδείγματα τα οποία δείχνουν την τεράστια αγάπη μας παρά την μικρή δύναμη μας για την πατρίδα μας. Και όπως λέει ο Κωνσταντίνος Σκενδέρης, εμείς πάντοτε κάναμε το χρέος μας και για το λόγο αυτό η πατρίδα θα έχει πάντοτε την υποχρέωση να σταθεί δίπλα μας. Όταν κάποιος εγκαταλείπει τα μέλη της οικογένειας του, είναι καταδικασμένος σε διαίρεση, αποδυνάμωση και τέλος εξαφάνιση. Σκεφτείτε αδέλφια. 
Ακολουθεί το κείμενο από την Φωνή Ορθοδόξων Κορυτσάς.  

Të dashur miq, vëllezër dhe ndjekës të faqes sonë. Me keq ardhje ju informojmë se faqja jonë Zëri i Orthodhoksëve Korçarë , që më datën 1 Tetor do të ndryshojë emër dhe administrator.  Emri i ri do të jetë Korestos-Dëshmia e Krishterë, dhe adresa elektronike www.foniortodoksonkoritsas.org do të ndryshojë në  www.korestos-hristianikimartyria.com  . Temat që do të trajtohen që këtej e tutje do të kenë lidhje vetëm me ato shpirtërore orthodhokse dhe lajme në lidhje me orthodhoksinë si brenda ashtu dhe jashtë vendit. Po ashtu nuk do të anashkalojmë dhe dokumentat apo çështjet historike me kriter kryesor të vërtetën dhe frikën e Perëndisë. Do të ruajë karakterin e saj dy gjuhësh sepse shumica e teksteve merren dhe përkthehen nga greqishtja. Ish –administratori do ta dhurojë faqen dhe ai vetë do të kontribuojë vetëm me tekste dhe përkthime teologjike.  Ju lutemi të na ndiqni e të na mbështetni me lutjet tuaja. Stafi i Dëshmisë së Krishterë.

Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε πως  η ιστοσελίδα από 1 Οκτωβρίου,  θα αλλάξει ονομασία και από Φωνή Ορθοδόξων Κορυτσάς θα γίνει Κορέστια-Χριστιανική Μαρτυρία. Η ηλεκτρονική διεύθυνση από www.foniortodoksonkoritsas.org θα αλλάξει σε   www.korestos-hristianikimartyria.com  Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε θα είναι το ίδιο πνευματικά και σε άμεση σχέση με το ορθόδοξο βίωμα αλλά και ενημερωτικά σε σχέση με την ορθοδοξία στην Αλβανία και εξωτερικό. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά και τα ιστορικά με κριτήριο μόνο την αλήθεια και το φόβο Θεού Θα φυλάξουμε το δίγλωσσο χαρακτήρα. Εάν επιθυμείται να μας παρακολουθήσετε και να προσευχηθείτε για μας. Με αγάπη οι διαχειριστές της ιστοσελίδας.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …