Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια ομάδα νέων διεκδικεί τον δήμο Χιμάρας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η Χειμάρρα, ένας ευλογημένος τόπος με υπερχιλιετή ένδοξη ιστορία, είχε την ατυχία να ζήσει 45 χρόνια μαρασμού και κομμουνιστικής βαρβαρότητας και παρ΄ όλες τις προσπάθειες πολλών δεν μπορεί ακόμη να ξεκολλήσει. Η προηγούμενη δημοτική διοίκηση έκανε πολλά και σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και η Χειμάρρα εισήλθε και πάλι στη διεθνή σκηνή αποκτώντας μέρος από την αίγλη του παρελθόντος.
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση με την οποία δοκιμάζεται η Ελλάδα έχει ως συνέπεια και την ανεπανόρθωτη βλάβη και περαιτέρω αποσύνθεση της άναρχης αλβανικής οικονομίας. Σ΄ ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία η ιδιαίτερη μας πατρίδα η Χειμάρρα έχει την ατυχία να βρίσκεται υπό την διοίκηση μια ανάξιας δημοτικής αρχής σε κάθε επίπεδο. Τριάμισι χρόνια τώρα η πατρίδα μας βρίσκεται αμέτοχη και ανυπεράσπιστη στις προκλήσεις της νέας εποχής. 
- Οι επενδύσεις είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. 
- Τα οικονομικά του δήμου σε άθλια κατάσταση, το χρέος έχει ήδη ξεπεράσει το 1.000.000 €. 
- Οι υπηρεσίες προς τον πολίτη σε πολύ χαμηλό επίπεδο, παρότι ο αριθμός των δημοτικών υπαλλήλων έχει τριπλασιαστεί. 
- Η καταστροφή του περιβάλλοντος, με την αυθαίρετη δόμηση κυρίως, γνωρίζει πρωτοφανή έξαρση. 
- Η καταπάτηση της γης τον προγόνων μας όχι μόνο δεν εμποδίζεται από τον σημερινό δήμαρχο αλλά σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζεται. 
- Η κατάληψη των παραλιών με ξαπλώστρες στο επίπεδο του 80% από ιδιώτες , εξαναγκάζει τους Χειμαρριώτες να μην μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα, το αγαθό που τους χάρισε ο θεός , χωρίς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. 
- Το πόσιμο νερό το καλοκαίρι δεν επαρκεί για όλα τα σπίτια και τα λύματα χύνονται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα απειλώντας να καταστρέψουν τον τουρισμό, την σημαντικότερη πηγή εσόδων για την χειμαρριώτικη οικονομία.

Αναφερόμαστε αναλυτικά σ΄ αυτά τα προβλήματα γιατί και εμείς, οι πιο δύσπιστοι και πολέμιοι του σημερινού δημάρχου, δεν περιμέναμε τόσο τραγικά αποτελέσματα. Θυμόμαστε όλοι τις προεκλογικές του εξαγγελίες, ότι δεν θα ασχοληθεί με την ευρύτερη πολιτική αλλά θα αναπτύξει την οικονομία του τόπου και δεν τον ενδιαφέρει η εθνικότητα του καθενός, αν είναι Έλληνας ή Αλβανός δηλαδή. Τριάμισι χρόνια μετά φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάθε άλλο παρά αλήθεια έλεγε. Ενώ στην ανάπτυξη της περιοχής, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην διαχείριση των οικονομικών του δήμου ήταν αποτυχημένος, στα γενικότερα θέματα ήταν συνεπέστατος στην προώθηση της αλβανικής πολιτικής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. 
- Κατήργησε από την ιστοσελίδα του δήμου την ελληνική γλώσσα και άλλαξε όλες της ιστορικές αναφορές που αναδείκνυαν την ελληνικότητα της περιοχής. 
- Πρότεινε την ανέγερση ανδριάντα του Ιουλίου Καίσαρα ο οποίος στην περιοχή μας ήρθε ως Ρωμαίος κατακτητής. 
- Κάθε χρόνο στην έναρξη της τουριστικής περιόδου καλεί συγκροτήματα από τον βορρά της Αλβανίας για να ακούγονται στο κέντρο της Χειμάρρας σωβινιστικά και ανθελληνικά τραγούδια. 
- Δεν εμπόδισε την επιλεκτική κατεδάφιση από το αλβανικό κράτος 11 κτιρίων Ελλήνων της Χειμάρρας, από τα 12 συνολικά, αλλά μην βγάζοντας ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας επικρότησε ουσιαστικά την πράξη αυτή. 
- Στο μείζον θέμα της διοικητικής διαίρεσης της Αλβανίας, για να εξυπηρετήσει τους στόχους του αλβανικού εθνικισμού και τις εκλογικές σκοπιμότητες του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει, δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με το 90% του χειμαρριώτικου λαού. Υποστήριξε το συγκεκριμένο σενάριο της συγχώνευσης του δήμου με τους μουσουλμάνους της Βράνιστας επιδιώκοντας την εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της περιοχής.

Τα πεπραγμένα αυτά του δημάρχου, αλλά και πολλά άλλα αρνητικά που συμβαίνουν στην Χειμάρρα, σε συνδυασμό με την αγάπη για την γενέτειρά μας, είναι η αιτία αναλήψεως της πρωτοβουλίας διεκδικήσεως της δημοτικής αρχής από μια ομάδα νέων με όρεξη και μεράκι για δουλειά και δημιουργία.
Ο στόχος μας είναι διττός, αφ΄ ενός μεν η αναγέννηση της τοπικής οικονομίας της Χειμάρρας, όχι μόνο μέσω της τουριστικής ανάπτυξης αλλά και των παραδοσιακών κλάδων αυτής (γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία) και αφ΄ ετέρου η υπεράσπιση του πολιτισμού μας η διαφύλαξη δηλαδή της ελληνικότητας της περιοχής.
Η εποχή που ζούμε είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες που για να τις εκμεταλλευθείς απαιτείται θέληση, γνώση και επαγγελματισμός κάτι που πιστεύουμε ότι διαθέτει η ομάδα που συγκροτούμε.
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε είναι μια πράξη χρέους προς τον τόπο και στους προγόνους μας, με μόνο κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά μέσω της μεταφοράς των γνώσεων και τον εμπειριών που αποκτήσαμε στην μητέρα πατρίδα, προς όφελος όλου του λαού που ζει και επισκέπτεται την Χειμάρρα.
Στην εποχή μας όπου η ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται μέσω των περιφερειών η Χειμάρρα δεν πρέπει να μείνει ουραγός, πρέπει να πάρουμε την τύχη της στα χέρια μας. Η ιστορία του τόπου μας δεν μας επιτρέπει να ταχθούμε στην γραμμή πίσω από την νομενκλατούρα του Χότζα, αυτής που διοικούσε την Χειμάρρα το 1985-1990 και μέρος της διοικεί και σήμερα το δήμο.

Η Χειμάρρα το αξίζει, εμείς θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε !

Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …