Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυσαρέσκια των ΗΠΑ από την ανεξέλεγκτη δράση εξτρεμιστών ισλαμιστών στην Αλβανία

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα οι ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένες καθόλου από την δουλειά που γίνεται στις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες SHISH κυρίως σε ότι σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της επέκτασης και της επιρροής των ριζοσπαστικών ισλαμιστών στην Αλβανία, αναφέρει η εφημερίδα Shqip.
Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της συνεργασίας για την από κοινού καταπολέμηση των «υιών του τρόμου» στην Αλβανία, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες, που «απομάκρυναν» από την Αλβανία αρκετές ισλαμικές τρομοκρατικές βάσεις και δεδομένου ότι η συνεργασία αυτή υλοποιήθηκε και στο πλαίσιο της προσχώρησης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, η τωρινή αναβίωση των «ακραίων ισλαμιστικών κυττάρων» στην Αλβανία ανησυχεί σοβαρά την Ουάσινγκτον.
Ωθούμενοι οι αμερικανοί από πληροφορίες ότι στην Αλβανία έχουν συσταθεί στρατόπεδα εκπαίδευσης για την στρατολόγηση ισλαμιστών μουτζαχεντίν με σκοπό να αποσταλούν έπειτα στη Συρία και να πολεμήσουν για την δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου και «διαβλέποντας ότι καθοδηγείται η αναρρίχηση στην ηγεσία της SHISH του νούμερο 2 της SHIK», επιστρέφοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο πάλι στις παλιές δομές του «καθεστώτος του Σαλί Μπερίσα», οι αμερικανοί πράκτορες αποφάσισαν να μεταβούν στην Αλβανία για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» την διαμορφωθείσα κατάσταση.
Η Αλβανία είναι μία από τις λίγες χώρες της περιοχής που επισκέφτηκε η αμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο και τη ΠΓΔΜ.
Εμείς εδώ στο Pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι, η «σκόπευση» των αμερικανικών υπηρεσιών ασφάλειας είναι η εξάρθρωση και η εξουδετέρωση των στρατοπέδων στρατολόγησης και εκπαίδευσης της Αλ-Κάιντα σε όλον τον κόσμο και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Αλβανία. Η παρουσία 30.000 χιλιάδων στην Συρία από διάφορες χώρες είναι «ωρολογιακή βόμβα» σε όλη την ΝΑ Μεσόγειο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, 30 Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο, αναχώρησαν την περασμένη εβδομάδα για τη Συρία, κάτι που έχει γίνει ρουτίνα.
Ο αριθμός των Κοσοβάρων που έχουν πάει να πολεμήσουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέρχεται στους 400, σύμφωνα με την εφημερίδα koha.net Στον πόλεμο της Συρίας συμμετέχουν αλβανοί από το Κόσσοβο από την Σερβία και την Κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία), από την Αλβανία και από τα Σκόπια.
Τι θα γίνει όταν όλοι αυτοί γυρίσουν στις πατρίδες τους;
Πηγή: pentapostagma.gr
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο