Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Συνεδρίασε η ΟΜΟΝΟΙΑ παράρτημα Κορυτσάς! (Με φόντο τις εκλογές)


Στις 04 10 2014 στις 11:00 συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο της Γρηγοράκη Καραμέλο η ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παράρτημα Κορυτσάς  και αρκετά από τα μέλη της.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν: ο πρόεδρος της ΚΕΑΔ, παράρτημα Κορυτσάς, κ Αρμπέν Ηλία, ο κ Ναούμ Ντίσιο που ως τώρα είναι πρόεδρος μιας παράλληλης οργάνωσης με την ονομασία ΟΜΟΝΟΙΑ Περιφέρεια Κορυτσάς κ.α
Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος κ Γ Καραμέλος  ανέφερε η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται  αναδιοργάνωση και επανεκκίνηση των μηχανισμών της  και πάνω απ΄ όλα χρειάζεται την ενότητα. Αυτή η ενότητα πρέπει να είναι πάνω από τα πολιτικά πιστεύω των μελών της και πρέπει να έχει ως βάση της την κοινή καταγωγή των ελλήνων, την κοινή παράδοση, το κοινό παρελθόν και το κοινό μέλλων. Τώρα πιο πολύ από ποτέ τα μέλη της ΕΕΜ πρέπει να έχουν ως υπερκομματικό όργανο την ΟΜΟΝΟΙΑ και όλοι να συγκεντρώνονται σ΄ αυτήν και να την έχουν ως σημείο εκκίνησης για κάθε απόφαση που παίρνουν και σε οποιαδήποτε θέση και να βρίσκονται.  Φυσικά για την επανεκκίνηση αυτή είναι καλεσμένοι όλοι και ειδικά όσοι νέοι βρίσκονται ή νιώθουν, παραγκωνισμένοι και σε συνεργασία με τους παλαιότερους  που διαθέτουν την εμπειρία και έχουν προσφέρει έως τώρα, να αναδιοργανωθούν τα πάντα ξεκινώντας ο καθένας από την γειτονιά του και έπειτα σε κάθε χωριό και σπίτι ελληνικό στην περιοχή.  Οι έλληνες τις Κορυτσάς όπου και να βρίσκονται ακόμη και στην Ελλάδα πρέπει να οργανωθούν και να είναι ενωμένοι ξεχνώντας τα μικροσυμφέροντα, τους εγωισμούς, γιατί τίποτα δεν είναι πάνω από τα εθνικά συμφέροντα, τα υψηλά ιδανικά, την επιβίωση  των Ελλήνων και του Ελληνισμού.
Κατά την διαδρομή αυτή από την ίδρυση της οργάνωσης μέχρι και σήμερα έχουν γίνει λάθη για το λόγο αυτό χρειάζεται να κάνουμε μια βαθιά ανάλυση των λαθών και των δεδομένων και να διακρίνουμε που φταίξαμε πως καταντήσαμε την οργάνωση και να τα δούμε όλα από μηδενική βάση με στόχο την ηθική, εθνική,  θρησκευτική, κοινωνική, πολιτική  επιβίωση και αναβίωση των ελλήνων της Κορυτσάς, όλων των ελλήνων που ζουν στην Αλβανία.  
Το λόγο πήραν και τα άλλα μέλη τα οποία έκαναν την κριτική τους εξέφρασαν ελεύθερα την γνώμη τους, έκαναν τις προτάσεις τους και όλοι μαζί κατέληξαν πως το ζητούμενο είναι η ενότητα και η συμμετοχή  όλων των ελλήνων της περιοχής ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητες του.  Ο κ Ναούμ Ντίσιο εκφράστηκε υπέρ της ενότητας. Όμως δεν υπήρξε κάποια ξεκάθαρη θέση, ούτε κάποια δήλωση, για τον τρόπο που η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα είναι σε δύο σώματα αλλά σ’ ένα και για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.  Η εκλογές που θα γίνουν το Νοέμβριο θα βασίζονται στην αναδιοργάνωση αυτή και φυσικά στόχος είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερες υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου και εννοείτε η ύπαρξη μίας μόνο οργάνωσης της ΕΕΜ Κορυτσάς που θα βασίζεται στην ιστορική οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ που υπάρχει στην περιοχή από το 1992. Για να επιτευχθούν  όμως όλα τα παραπάνω χρειάζεται όλοι να συμμετέχουν και για το λόγο αυτό το κάθε μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρέπει να συμμετέχει ενεργά και να ενημερωθεί για τα πάντα ώστε να νοιώθει πως ανήκει σ’ ένα σώμα, έτσι το κάθε μέλος ανέλαβε συγκεκριμένα καθήκοντα που θα εκπληρωθούν πριν από τις εκλογές.
Εμείς ως Πελασγός Κορυτσάς στηρίζουμε την ενότητα της ΕΕΜ Κορυτσάς και φυσικά  της ιστορικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ, χωρίς όμως να στηρίζουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, γιατί τα ιδανικά μας ξεπερνούν τα πρόσωπα. Θέλουμε την ΕΕΜ να την δούμε ενωμένη και αυτό είναι το ζητούμενο. Ελπίζουμε με την βοήθεια του Θεού να βρούμε τα βήματα, έστω και την τελευταία στιγμή που θα μας αναγεννήσουν από τις στάχτες , εμάς και την ΟΜΌΝΟΙΑ μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1415) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (372) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (237) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)