Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερώτηση Δημαρά - Αβραμίδη για τις προκλήσεις Αλβανών Εθνικιστών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θέμα: « Νέα πρόκληση εθνικιστών Αλβανών »
Κύριε Υπουργέ,
Σήκωσαν σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» οι Αλβανοί εθνικιστές στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας. Οι δύο χώρες είναι γνωστό πως βρίσκονται σε διαμάχη εξαιτίας των διαφορών τους που χρονολογούνται από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου. Ο Αλβανοί εθνικιστές δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στα σύνορα της χώρας που ονειρεύονται ακόμα και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην περιβόητη «σημαία» τους περιλαμβάνονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα. Όπως επίσης εντός των συνόρων περιλαμβάνονται εδάφη της σημερινής Αλβανίας, το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ και κάποιες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.
Θεωρούμε λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη κίνηση εις βάρος της χώρας μας, με στόχο την προβολή των ιδεών τους, ενώ είχε ως κύριο σκοπό την προβολή του θέματος παγκοσμίως. Οι εικόνες από το πρωτοφανές περιστατικό έκαναν τον γύρο του κόσμου. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν και η συγκεκριμένη πρόκληση δεν σταματά μόνο σε αυτές τις ενέργειες, πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μέσα στην Ελλάδα που τους ανήκουν, που είναι της Αλβανίας…Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 σχολικού εγχειριδίου Γεωγραφίας, αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα η Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κ.λπ., αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων.
Ερωτάστε:
1. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την συγκεκριμένη πρόκληση εις βάρος της χώρας μας; Ποια μέτρα σκοπεύετε να πάρετε, σε σχέση με τους αλυτρωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν; 2. Σκοπεύετε να μπλοκάρετε την είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ ; Με ποιους τρόπους θα το πετύχετε αυτό; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα;
Αθήνα, 15 - 10 - 2014
Αρ. πρωτ. 3678
OΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο