Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ομαδική βάπτιση στην Κορυτσά




Ομαδική βάπτιση στην Κορυτσά
            Με τήν βοήθεια και την ευλογία του Θεού, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, με πολλή χαρά παρεβρεθήκαμε στο μυστήριο  του βαπτίσματος  για  αδελφούς μας από το χωριό Πολένα της Κορυτσάς. Η ομαδική αυτή  βάπτιση  που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΣΦΕΒΑ και συνδρομή πολλών χριστιανικών αδελφοτήτων της πόλεως του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης στην Κορυτσά και αφορούσε 22 κατοίκους του  χωριού Πολένα (από 5-35 ετών)  που για διάφορους λόγους δεν είχαν προσέλθει  ακόμη στο μυστήριο του Βαπτίσματος.
            Στο χωριό Πολένα που η ΣΦΕΒΑ με τη συμπαράσταση πολλών φορέων έχει ανεγείρει τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως , ο ιερέας του χωριού μας  είχε αναφέρει εδώ και  χρόνια τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι του χωριού (χριστιανικό στο σύνολό του) ήταν αβάπτιστοι, κάτι που παρατηρείται γενικότερα σχεδόν σε όλες τις περιοχές στη γειτονική χώρα. Γίναμε μέτοχοι στον προβληματισμό αυτό και προσπαθήσαμε με την κατάλληλη ενημέρωση να προτρέψουμε τους κατοίκους του χωριού να βαπτισθούν για να μπορούν να συμμετέχουν στα μυστήρια της εκκλησίας μας και να μη στερούνται την  χάρη  του Αγίου Πνεύματος. Στην προσπάθεια αυτή   πολύτιμη ήταν η συμβολή και των διδασκαλισσών που υπηρετούν στο σχολείο ΟΜΗΡΟΣ της Κορυτσάς, από την αδελφότητα Χριστιανική Ελπίς της Θεσσαλονίκης,  οι οποίες για  χρόνια  έκαναν κατηχητικά μαθήματα για τα παιδιά αλλά και τους μεγαλυτέρους  μεταδίδοντας με απλότητα τις βασικές αλήθειες της πίστεώς μας. Η προσπάθεια αυτή έφερε απτά και ευλογημένα αποτελέσματα πριν 3 χρόνια όταν τον Οκτώβριο του 2011 βαπτίστηκαν και μυρώθηκαν 18 αδελφοί μας ενώ άλλα 8 ζευγάρια νομιμοποίησαν την συζυγική τους σχέση ενώπιον του θεού  και δέχτηκαν την ευλογία της εκκλησίας στη ζωή τους .
            Συνέχεια αυτής της προσπάθειας υπήρξε και το  πρόσφατο μυστήριο  καθώς  άλλοι 22 αδελφοί μας  μικροί και μεγάλοι, μετά από κατάλληλη κατήχηση, εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν και αυτοί μέλη της εκκλησίας. Με τη συμμετοχή 3 ιερέων και πολλών πιστών από τη Θεσσαλονίκη τελέστηκε το μυστήριο  Στην Κορυτσά ενώ στη συνέχεια μεταβήκαμε στο χωριό Πολένα όπου μας παρετέθη εορταστικό γεύμα από τους νεοφώτιστους. Παρακολουθήσαμε επίσης μια μικρή γιορτή από τα παιδιά του φροντιστηρίου του χωριού με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς  ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράστηκε σχολικό υλικό και δώρα.
            Εκφράζουμε  την ευγνωμοσύνη μας  στον Άγιο Θεό αλλά και  τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους εκείνους που εργάστηκαν άοκνα και φιλότιμα όλο το καλοκαίρι για την σωστή προετοιμασία  του μυστηρίου αλλά και σέ όλους εκείνους που συμμετείχαν στην αποστολή, πήραν μέρος ως ανάδοχοι στη βάπτιση, και συνέδραμαν κατά το δυνατό στην επιτυχία της προσπάθειας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την ιεραποστολική αδελφότητα Αγάπη Χριστού  αλλά και μέλη άλλων συλλόγων που συμμετείχαν στην αποστολή και βοήθησαν τα μέγιστα καθώς και τις εκπαιδευτικούς της αδελφότητας Χριστιανική Ελπίς από την Κορυτσά που ανέλαβαν το κομμάτι της προετοιμασίας των νεοφώτιστων μαζί με τον ιερέα του χωριού.
            Για τους νεοφώτιστους αδελφούς μας ευχόμαστε ολόψυχα να διατηρήσουν άσπιλο και αμόλυντο τον λευκό χιτώνα του  χιτώνα του βαπτίσματος και   η χάρη του Αγίου Πνεύματος την οποία  έλαβαν πλούσια την ώρα του μυστηρίου να φωτίζει τη ζωή τους . Είθε  η ευλογημένη αυτή ώρα να γίνει απαρχή μιας νέας ζωής με πλούσια πνευματική καρποφορία και αγιασμό τόσο για τους βαπτισθέντας όσο και για τους αναδόχους που τους συνόδευσαν στην είσοδό τους στο σώμα της Εκκλησίας αλλά και σε όλους εκείνους που συνέδραμαν στην ευλογημένη αυτή προσπάθεια.
Ομαδική βάπτιση στην Κορυτσά

ΣΦΕΒΑ sfeva.gr

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: