Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ομαδική βάπτιση στην Κορυτσά
Ομαδική βάπτιση στην Κορυτσά
            Με τήν βοήθεια και την ευλογία του Θεού, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, με πολλή χαρά παρεβρεθήκαμε στο μυστήριο  του βαπτίσματος  για  αδελφούς μας από το χωριό Πολένα της Κορυτσάς. Η ομαδική αυτή  βάπτιση  που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΣΦΕΒΑ και συνδρομή πολλών χριστιανικών αδελφοτήτων της πόλεως του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης στην Κορυτσά και αφορούσε 22 κατοίκους του  χωριού Πολένα (από 5-35 ετών)  που για διάφορους λόγους δεν είχαν προσέλθει  ακόμη στο μυστήριο του Βαπτίσματος.
            Στο χωριό Πολένα που η ΣΦΕΒΑ με τη συμπαράσταση πολλών φορέων έχει ανεγείρει τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως , ο ιερέας του χωριού μας  είχε αναφέρει εδώ και  χρόνια τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι του χωριού (χριστιανικό στο σύνολό του) ήταν αβάπτιστοι, κάτι που παρατηρείται γενικότερα σχεδόν σε όλες τις περιοχές στη γειτονική χώρα. Γίναμε μέτοχοι στον προβληματισμό αυτό και προσπαθήσαμε με την κατάλληλη ενημέρωση να προτρέψουμε τους κατοίκους του χωριού να βαπτισθούν για να μπορούν να συμμετέχουν στα μυστήρια της εκκλησίας μας και να μη στερούνται την  χάρη  του Αγίου Πνεύματος. Στην προσπάθεια αυτή   πολύτιμη ήταν η συμβολή και των διδασκαλισσών που υπηρετούν στο σχολείο ΟΜΗΡΟΣ της Κορυτσάς, από την αδελφότητα Χριστιανική Ελπίς της Θεσσαλονίκης,  οι οποίες για  χρόνια  έκαναν κατηχητικά μαθήματα για τα παιδιά αλλά και τους μεγαλυτέρους  μεταδίδοντας με απλότητα τις βασικές αλήθειες της πίστεώς μας. Η προσπάθεια αυτή έφερε απτά και ευλογημένα αποτελέσματα πριν 3 χρόνια όταν τον Οκτώβριο του 2011 βαπτίστηκαν και μυρώθηκαν 18 αδελφοί μας ενώ άλλα 8 ζευγάρια νομιμοποίησαν την συζυγική τους σχέση ενώπιον του θεού  και δέχτηκαν την ευλογία της εκκλησίας στη ζωή τους .
            Συνέχεια αυτής της προσπάθειας υπήρξε και το  πρόσφατο μυστήριο  καθώς  άλλοι 22 αδελφοί μας  μικροί και μεγάλοι, μετά από κατάλληλη κατήχηση, εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν και αυτοί μέλη της εκκλησίας. Με τη συμμετοχή 3 ιερέων και πολλών πιστών από τη Θεσσαλονίκη τελέστηκε το μυστήριο  Στην Κορυτσά ενώ στη συνέχεια μεταβήκαμε στο χωριό Πολένα όπου μας παρετέθη εορταστικό γεύμα από τους νεοφώτιστους. Παρακολουθήσαμε επίσης μια μικρή γιορτή από τα παιδιά του φροντιστηρίου του χωριού με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς  ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράστηκε σχολικό υλικό και δώρα.
            Εκφράζουμε  την ευγνωμοσύνη μας  στον Άγιο Θεό αλλά και  τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους εκείνους που εργάστηκαν άοκνα και φιλότιμα όλο το καλοκαίρι για την σωστή προετοιμασία  του μυστηρίου αλλά και σέ όλους εκείνους που συμμετείχαν στην αποστολή, πήραν μέρος ως ανάδοχοι στη βάπτιση, και συνέδραμαν κατά το δυνατό στην επιτυχία της προσπάθειας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την ιεραποστολική αδελφότητα Αγάπη Χριστού  αλλά και μέλη άλλων συλλόγων που συμμετείχαν στην αποστολή και βοήθησαν τα μέγιστα καθώς και τις εκπαιδευτικούς της αδελφότητας Χριστιανική Ελπίς από την Κορυτσά που ανέλαβαν το κομμάτι της προετοιμασίας των νεοφώτιστων μαζί με τον ιερέα του χωριού.
            Για τους νεοφώτιστους αδελφούς μας ευχόμαστε ολόψυχα να διατηρήσουν άσπιλο και αμόλυντο τον λευκό χιτώνα του  χιτώνα του βαπτίσματος και   η χάρη του Αγίου Πνεύματος την οποία  έλαβαν πλούσια την ώρα του μυστηρίου να φωτίζει τη ζωή τους . Είθε  η ευλογημένη αυτή ώρα να γίνει απαρχή μιας νέας ζωής με πλούσια πνευματική καρποφορία και αγιασμό τόσο για τους βαπτισθέντας όσο και για τους αναδόχους που τους συνόδευσαν στην είσοδό τους στο σώμα της Εκκλησίας αλλά και σε όλους εκείνους που συνέδραμαν στην ευλογημένη αυτή προσπάθεια.
Ομαδική βάπτιση στην Κορυτσά

ΣΦΕΒΑ sfeva.gr

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …