Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήλωση Πρόεδρου ΕΕΜΜ- MEGA Χριστάκη Κίτσιου

441Το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Οκτωβρίου, παρευρεθήκαμε από κοινού με τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Νικο Κούρη, σε εκδήλωση του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του κ. Χ. Παντέχη. Επειδή η συνάντηση αυτή πιθανώς να προκαλέσει παρεξηγήσεις και ανάμικτα συναισθήματα στα μέλη μας, θεωρώ απαραίτητο να κάνω τις εξής διευκρινιστικές δηλώσεις:

1. Παρά τις πικρίες και την έντονη κριτική που έχουμε δεχτεί από την ίδρυση του ΕΕΜΜ-MEGA, εμείς όχι μόνο δε θα υπομονεύσουμε αλλά δε θα σταματήσουμε να μιλούμε και να αγωνιζόμαστε για την ενότητα όλων των ελλήνων.

2. Είμαστε έτοιμοι να συμπράξουμε σε κάθε κίνηση που στόχο έχει την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα.

3. Οι προτάσεις από διάφορους «καλοθελητές» για συμμετοχή στη δημόσια διοίκηση και την κυβέρνηση μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους. Οι αγώνες που δίνουμε σε αντίξοες συνθήκες πάνω από τέσσερα  χρόνια τώρα, δεν μπορούν να εξαργυρωθούν με κανένα αξίωμα.

4. Έφτασε η στιγμή που η Ομόνοια θα πρέπει να αποτελέσει το σπίτι όλων των Ελλήνων και σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι.

Χριστάκης Κίτσιος
Πρόεδρος ΕΕΜΜ-MEGA           Άγιοι Σαράντα 03/10/2014

http://www.mega-eemm.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …