Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ένας νέος Ενβέρ Χότζα γεννιέται στην Αλβανία

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Αλβανία δείχνουν έναν ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο σχιζοφρενή πρωθυπουργό ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του Ενβέρ Χότζα. Για να γίνει αυτό, το μόνο που έχει απομείνει να περάσει σαν νόμο, είναι να μην μιλάς άσχημα για το σύστημα και τον πρωθυπουργό όπως έκανε τότε και ο τζάτζη Ενβέρης. Άλλωστε ο Εντβίν Κριστάκης Ράμα, είναι παιδί αναθρεμμένο και μεγαλωμένο από τον Βουνιώτη θείο του Σπύρο Κολέκα, υπουργό του τότε συστήματος και ρουφιάνο του τζάτζη.
Πληροφορίες από εφημερίδες προσκείμενες προς το δημοκρατικό κόμμα καθώς και από το προσωπικό προφίλ του Σαλί Μπερίσα στο facebook, θέλουν τον Ράμα να βαδίζει στις γειτονίες και να δείχνει με το δάχτυλο στην αρμόδια αρχή για τις κατεδαφίσεις (ΙΝUK) ποια κτήρια θα ρίξουν ανάλογα με την αρέσκειά του (μόνο στην Αλβανία συμβαίνουν αυτά).
Συγκεκριμένα στις 16/8/2014 ο Sherif Llanaj, κάτοικος του Αυλώνα ενημερώνεται εν ώρα εργασίας πως το INUK του κατεδαφίζει το σπίτι, όταν έφτασε στο σημείο ζήτησε να του δώσουν την απόφαση καθώς δεν είχε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Όπως του είπαν δεν είχαν κάποια απόφαση και ότι πριν 2 μέρες είχε περάσει ο "σχιζοφρενής" πρωθυπουργός και έδωσε την εντολή για κάτι τέτοιο. Το σπίτι το είχε αγοράσει από το κράτος το 1995 ενώ κατοικούσε σε αυτό από το 1971. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.
Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο Δυρράχιο, μόνο που αυτή τη φορά ο πολίτης ήταν παρόν όταν ο Ράμα έδειχνε το σπίτι, όταν ζήτησε να μάθει πληροφορίες από τον ίδιο, ο πρωθυπουργός του απάντησε να τα βρεις με τα δικαστήρια.
Στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την φυλάκιση αυτών που κλέβουν ρεύμα, η ιντερνετική σελίδα lapsi-al, βγάζει στη φόρα φωτογραφία της βίλας που χτίζει ο Ράμα στο βουνό Ντάιτι στην περιφέρεια Τιράνων, που δείχνει να συνδέεται το σπίτι με ρεύμα παράνομα και χωρίς ρολόι αφού στο όνομα του δeν υπάρχει συμβόλαιο σύνδεσης με ρεύμα (το σπίτι της φωτογραφίας). Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω, μόνο που ο απλός πολίτης είναι πάντα αμαρτωλός.
Στο προσκήνιο έρχεται και άλλη μια υπόθεση που αφορά το ρεύμα στη πόλη Κούκσι στο βορά της Αλβανίας, όπου με προσωπική παρέμβαση του Έντι Ράμα, βγαίνει από τη δουλειά δικαστής που αθωώνει πολίτη ο οποίος είχε φυλακιστεί χωρίς λόγο για κλοπή ρεύματος. Το δικαστήριο αποφάσισε αφού παρουσίασε αδυναμία πληρωμής, αφού είναι 6 μελής οικογένεια με χωρίς εισόδημα και περιουσία. Αυτό ήρθε σε αντίθεση με την εντολή του Ράμα στους δικαστές να μην δικαστεί κανένας με λιγότερο απο 3 χρόνια φυλακή, αυτό κι αν λέγεται δικτατορία.
Πρωτεύοντα ρόλο έχει αναλάβει η αστυνομία, ως τιμωρός του καθεστώτος Ενβέρ Ράμα, πραγματοποιώντας συλλήψεις όχι δολοφόνων πλέον αλλά απλών αδύναμων πολιτών.
Στις 22 Νοεμβρίου το Δημοκρατικό κόμμα καλεί σε συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Αλβανίας κόντρα σε ένα κράτος αστυνομοκρατούμενο καθώς και για τα νέα μέτρα εξαθλίωσης και φτώχειας που οδηγείτε ο αλβανικός λαός.
Αναγέννηση ήταν το σύνθημα στην προεκλογική εκστρατεία του Ράμα και εννούσε το Χοτζικό κράτος της τρομοκρατίας.
Γιώργος Χιμαριώτης




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: