Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Δοξολογία της Σημαίας για τις Αλβανικές Εθνικές Εορτές και η "απαραίτητη" απουσία του Γ.Π.Ελλάδος κ Ιωάννη Πεδιώτη.


Όπως  κάθε χρόνο στο Καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στην Κορυτσά, τελέστηκε η Δοξολογία της Σημαίας για τις Αλβανικές Εθνικές εορτές. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτή η εορτή η οποία η πρώτη συνδέεται με την έναρξη της αποκοπής μας από την μητέρα Ελλάδα και η δεύτερη με την έναρξη της δικτατορίας που ήταν η έναρξη του άγριου διωγμού εκ μέρους του κομμουνισμού όλων των ορθοδόξων. Απλώς ενημερώνουμε πως έλαβαν μέρος διάφοροι εκπρόσωποι τοπικών αλβανικών αρχών, έλληνες  και ορθόδοξοι που έχουν χάσει την συνείδηση, όπως ο Νομάρχης Ιλύρ Κονόμη και ο Δήμαρχος Σωτηράκη Φίλο αλλά με πρώτο και καλύτερο δίπλα τους, τον Διευθυντή του Μεντρεσέ Κορυτσάς Σαμί Ικίζ (ο Ράμα παρέδωσε σε «οθωμανικού» τύπου παράδοσης φιρμανιού του πιστοποιητικού ανέγερσης του νέου τζαμιού στα Τίρανα) . Ενημερώνουμε επίσης πως,  αυτό που μας ενδιαφέρει  κυρίως, είναι πως φέτος, κατά την τελετή,  ήταν απών ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς κ Ιωάννης Πεδιώτης. Δεν ξέρουμε τους πραγματικούς λόγους  για τους οποίους δεν ήταν παρών,  αλλά θεωρούμε πως η απουσία του ήταν απαραίτητη και μάλιστα μας κάνει υπερήφανους γιατί βάζει στην θέση τους όλους αυτούς που δεν τίμησαν την εθνική μας εορτή. Δίνει μια απάντηση στην αναίδεια και την αχαριστία τους. Ο κ Ιωάννης Πεδιώτης για μας αποτελεί παράδειγμα διπλωμάτη που ξέρει να χειρίζεται και να εκτιμά κάθε κατάσταση, να περνά με υπομονή και σεβασμό της θέσεις μας, αλλά και να έχει την απαραίτητη δύναμη για αντίδραση όταν χρειάζεται. Όλοι οι πολιτικοί και διπλωμάτες πρέπει να πράξουν το ίδιο με αυτή την χώρα. Να βρουν την πυγμή να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια μας και να απαντούν ανάλογα σε κάθε έκφραση αχαριστίας σε όλα έπραξε η Ελλάδα και οι Έλληνες γι’ αυτούς. 
Στα δεξιά δίπλα στον Νομάρχη ο Σαμί Ικίζ Διευθυντής Μεντρεσή Κορυτσάς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …