Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η προπαγάνδα της Μεγάλης Αλβανίας καλά κρατά!

Στα πλαίσια της βρόμικης και άνανδρης  προπαγάνδας  για την Μεγάλη Αλβανία, είδαμε ξανά, σήμερα 23 11 2014  και ώρα 20:00 Αλβανίας,  μια χυδαία εκπομπή από τον Μαρίν Μεμα (μέσα από τα Αλβανικά Σύνορα γιατί είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα)  στο εθνικιστικό κανάλι Top Channel. Σαν να ήταν χτες , ο ίδιος δημοσιογράφος επανέλαβε τα κατορθώματα του,   έστειλε άτομα  με κρυφές κάμερες, όργωσαν όλοι την Θεσπρωτία και ρωτούσαν τους λιγοστούς γέρους οι οποίοι του απαντούσαν Αλβανικά σε μια ερώτηση που γινόταν στα αλβανικά. Πάνω σ΄ αυτό έχτισε μια ολόκληρη εκπομπή για να αποδείξει πως τα ψέματα είναι η αλήθεια.  Εκμεταλλευόμενες άσχετες προς το θέμα συζητήσεις με την μέθοδο κόψε και ράψε ο Μέμα μας είπε πάλη το ίδιο παραμύθι.  Δίδαξε ως καλοπληρωμένο όργανο των τσάμηδων, την ιστορία που θέλουν αυτοί και μαθαίνουν στα σχολεία. Χωρίς κανένας ίχνος ντροπής  μας είπε μεροληπτικά πως «σκότωσαν» «κατακρεούργησαν»  οι Έλληνες τους τσάμηδες, πως οι ορθόδοξοι τσάμηδες την γλίτωσαν και αυτό μόνο λόγο του σχεδίου που στόχευε στο διχασμό των αλβανών με την βοήθεια της θρησκείας  και πως μετά, όσους  δεν άγγιξαν,  τους υποχρέωσαν να ξεχάσουν την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα  και ότι μέχρι τώρα ζούνε μέσα στο φόβο και δεν μιλάνε αλβανικά γιατί είναι τρομοκρατημένοι. Φυσικά εξέθεσε γερόντια και γερόντισσες που άλλα είπαν και άλλα επέλεξε ο Μέμα και αυτοί που παραγγέλνουν τις εκπομπές  του, να ακούσει ο κόσμος. Ούτε για μία στιγμή δεν αναφέρθηκε στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία και όσα έκαναν οι τσάμιδες στις περιοχές αυτές και ούτε γιατί έφυγαν και την μεγάλη διαφορά που έχουν οι ντόπιοι πληθυσμοί ,  που μιλούν αρβανίτικα με τους τουρκαλβανούς όπως είναι και ο ίδιος. Γιατί δεν τους  ρώτησε τι είναι αυτοί που του απάντησαν ;  Διαστρέβλωσε την αλήθεια σκόπιμα για να φανούν οι τσάμηδες τα θύματα και να βρει έδαφος το εθνικιστικό παραλήρημα που βιώνει η χώρα σε όλα τα επίπεδα και σ’ όλες τις ηλικίες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως  βρισκόμαστε σε ένα σημείο δύσκολο και θέλει σοφή αντιμετώπιση.  
Ενώ αυτοί,  τι δεν κάνουν για να δείξουν το ψέμα για αλήθεια εμείς συμπεριφερόμαστε χωρίς να καταλαβαίνουμε τι ζημιά κάνουμε στον εαυτό μας.
Από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας  για την αλβανική γλώσσα, καταλαβαίνει κανείς πόσο μπερδεμένοι είμαστε.  
Αν παραμείνουμε αδιάφοροι και μπερδεμένοι σίγουρα τα πράματα θα χειροτερέψουν και κάποια στιγμή η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά από μια αλβανική μειονότητα που θα ζητά τα δικαιώματα της.

Η ασφάλεια στην περίπτωση αυτή είναι η διασφάλιση  των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Αλβανία και η σωστή εσωτερική και  εξωτερική πολιτική απέναντι σε  μια χώρα που την υπομονή την αντιλαμβάνεται ως αδυναμία.

Συνοπτικά το βίντεο για όσους ξέρουν Αλβανικά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …