Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεφτίλα χωρίς όρια: Ο Έπαρχος Λιβαδειάς κήρυξε επίτιμο δημότη τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας - δολοφόνο του Γ. Κουλούρη το 1999!

Ξεφτίλα χωρίς όρια: Ο Έπαρχος Λιβαδειάς κήρυξε επίτιμο δημότη τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας - δολοφόνο του Γ. Κουλούρη το 1999!
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Στο Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας της Αλβανίας κ Αρτάν Ντίντι στις 5 Δεκεμβρίου 2014 απονεμήθηκε ο τίτλος «Επίτιμος Δημότης της Επαρχίας Λιβαδειάς". Στην εκδήλωση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, κ. Νίκος Κοτροκόης,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Αργυροκάστρου, Αυλώνας, οι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας και  Φιλιατών, δεκάδες κάτοικοι και μαθητές Λυκείου. 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο έπαρχος Λιβαδειάς κ. Νταλιάνης, επεσήμανε τη συμβολή του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας για την αύξηση της ασφάλειας στην περιοχή της μειονότητας, όχι μόνο ανοίγοντας το αστυνομικό τμήμα στην Επαρχία Λιβαδειάς, αλλά και παρακολουθώντας στενά τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, με σκοπό την επίλυσή τους. Ο Έπαρχος τόνισε επίσης ότι το αστυνομικό τμήμα που  συστάθηκε στο κέντρο της Λιβαδειάς, ήταν μία από τις πρωτοβουλίες που η Κοινότητα την έψαχνε χρόνια, αλλά μόνο τώρα έγινε πραγματικότητα, μέσα σε 3 μήνες, χάρη στις ξαφνικές και διαδοχικές επισκέψεις του ίδιου του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας .
Εν τω μεταξύ ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, κ. Νίκος Κοτροκόης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία στην τελετή, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, για την όλη συνεργασία, όχι μόνο με τις διπλωματικές και προξενικές αρχές, αλλά ως επί το πλείστον με την τοπική αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινότητα και τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. 
"Στις περιοχές που ζει η μειονότητα υπήρχαν προβλήματα και κυρίως  προβλήματα της εγκληματικότητας. Για τα προβλήματα αυτά ενημερώσαμε, και το προξενείο και η ελληνική πρεσβεία, τις Αλβανικές αρχές, και  μεταφέραμε τις ανησυχίες του πληθυσμού της περιοχής. Κατά την ανάληψη των καθηκόντων από τον αξιότιμο  Γενικό Διευθυντή, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ταχίρι, είδαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και διαφορετική αντίδραση από την αλβανική κρατική αστυνομία και μια ακόμη καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων των μειονοτικών πολιτών και παράλληλα αλβανών πολιτών που κατοικούν στη νότια Αλβανία. Στο πλαίσιο των δικών μας αιτημάτων αυτή τη στιγμή στη νότια Αλβανία έχουμε δύο αστυνομικά τμήματα, αυτό που άνοιξε εδώ στη Λιβαδειά και εκείνο στο Γεωργουτσάτι. 
Τα δύο αστυνομικά τμήματα αλλάξαν εντελώς τα προβλήματα ασφαλείας της περιοχής. Αυτό είναι μια ένδειξη της στενής συνεργασίας που έχουμε ", δήλωσε ο Κοτροκόης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για την τιμή που του έγινε από το Δήμο Λιβαδειάς, τόνισε ότι «αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους αστυνομικούς που εκπροσωπώ, επειδή στο πρόσωπό μου τιμάται το έργο των αστυνομικών που υπηρετούν στο τμήμα της Λιβαδειάς, το οποίο  ανοίξαμε μόλις πριν από λίγους μήνες, αλλά και όλης της αστυνομίας γενικότερα».
Εκ μέρους των κατοίκων των 15 χωριών της επαρχίας Λιβαδειάς δόθηκε ένα συμβολικό δώρο στον κ. Ντίντι  "Ο Κολοσσός της Ρόδου"  το οποίο απεικονίζει τον θεό Ήλιο, λέγοντάς του ο δρόμος του να είναι φωτισμένος.
Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Ανδρέας Μάρτος αξιολόγησε τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος λέγοντας ότι  οι κάτοικοι της κοινότητας  αισθάνονται πιο ασφαλείς. Όχι τυχαία η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μαγαζί που πριν από το άνοιγμα του αστυνομικού τμήματος  είχε πέσει θύμα ληστείας. Αργότερα ο κ Didi επισκέφθηκε, το σχολείο της επαρχίας.
Το σχόλιο μας: Καλά, από τον Νταλιάνη δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο, ούτε από τον πολιτικά ερμαφρόδιτο Ανδρέα Μάρτο. Αυτό που μας απογοήτευσε ήταν η παρουσία του Έλληνα Προξένου στο Αργυρόκαστρο Νίκου Κοτροκόη, αλλά και εκπροσώπων από Δήμους της Θεσπρωτίας. 
Μόνο δύο λέξεις έχουμε να πούμε: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
 
Από κει και πέρα από το παρελθόν του Αρτάν Ντίντι, το νέο αστυνομικό τμήμα στη Λιβαδειά δεν έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ασφάλεια της περιοχής, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους Γεωργουτσάτες. 
 
Σύμφωνα με όσα συζητούνται, ο ουσιαστικός λόγος της ανακήρυξης του Ντίντι ως επίτιμου δημότη Λιβαδειάς είναι επειδή ο Έπαρχος Νταλιάνης θέλει να καλοπιάσει την αλβανική αστυνομία μιας και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει δώσει περισσότερες εξουσίες στα όργανα της τάξης. 
 
Η απόφαση είχε ληφθεί από το Επαρχιακό Συμβούλιο Λιβαδειάς στο τέλος Οκτωβρίου και οι μόνοι που εξέφρασαν την αντίθεση τους ήταν οι δύο σύμβουλοι του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ αλλά και ο σύμβουλος με το ΚΕΑΔ Λάμπης Παντέχης.
Τα γύφτικα σκερπάνια

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας...

Ο αρχηγός της Αλβανικής αστυνομίας είχε σκοτώσει τον άτυχο Γιώργο Κουλούρη στη λεωφορειοπειρατεία του 1999!
Μόλις ανήλθε στην εξουσία ο κ. Ράμα, όπως συνήθως συμβαίνει και στα καθ’ ημάς, αντικατέστησε τους ανθρώπους του απελθόντος κ. Μπερίσα, μεταξύ άλλων και στην αλβανική Αστυνομία.
Ο εκλεκτός του κ. Ράμα, στρατηγός Αρτάν Ντίντι, ήταν ο μέχρι τότε αρχηγός των αστυνομικών ειδικών δυνάμεων, ένας καριερίστας αστυνομικός με πολυετή εμπειρία ο οποίος τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε τα ινία της αλβανικής αστυνομίας.
 
Εμείς, τον έχουμε ξαναδεί "εν δράσει", μάλιστα δε -όπως αποκαλύπτει το βορειοηπειρωτικό himara.gr- κατά το 1999, ο νέος αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας είχε εμπλακεί στην γνωστή υπόθεση λεωφορειοπειρατίας στην Θεσσαλονίκη.
 
Όταν ο δράστης-απαγωγέας Φλαμούρ Πίσλι, οδήγησε το λεωφορείο εντός της Αλβανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ελμπασάν, ο αστυνομικός που σκότωσε εν ψυχρώ τον 29χρονο Γιώργο Κουλούρη είναι ο Αρτάν Ντίντι, ο νέος αρχηγός.
 
Να θυμίσω το περιστατικό, που είχε συνταράξει την ελληνική κοινωνία, δίνοντας μάλιστα και εικόνα αδυναμίας της ελληνικής Αστυνομίας να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Στις 29 Μαΐου 1999, ο 25χρονος Αλβανός Φλαμούρ Πίσλι, υποστήριζε ότι είχε κατηγορηθεί άδικα για κατοχή τριών όπλων, και κατέλαβε στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης το λεωφορείο, κρατώντας ομήρους τους επιβάτες του.
 
Απαίτησε λύτρα 50 εκατ. δρχ., να του επιστραφούν τα τρία Καλάσνικοφ για τα οποία είχε κατηγορηθεί, καθώς και ασφαλή μετάβαση στην πατρίδα του. Η Αστυνομία δέχτηκε.
 
Το λεωφορείο κατευθύνθηκε ανενόχλητο  προς την Αλβανία, περνώντας μέσα από την Θεσσαλονίκη, ακολουθούμενο από μονάδες της Αστυνομίας και δημοσιογράφους. Πέρασε τα σύνορα, και στο Ελμπασάν ανέλαβε η αλβανική Αστυνομία, και κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης των 9 ομήρων ο κ. Αρτάν Ντίντι σκότωσε τον νεαρό Έλληνα Γιώργο Κουλούρη από το Κάτω Σχολάρι, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο, δικαιολογούμενος ότι τον πέρασε για τον λεωφορειοπειρατή.
 
Η ελληνική Αστυνομία δεν παραδέχθηκε ποτέ την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τα γεγονότα. Επί 16 ώρες το λεωφορείο βρισκόταν στο ελληνικό έδαφος, αλλ’ ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης έριξε όλα τα βάρη στην αλβανική Αστυνομία. Υπήρξαν διαμαρτυρίες προς την αλβανική κυβέρνηση και προαναγγελίες για αντιμέτρα, όπως μαζικές απελάσεις μεταναστών από την Αλβανία, αλλά -ως συνήθως- επρόκειτο μόνο για λόγια.
 
Οι Αλβανοί, όχι δεν τιμώρησαν τον αστυνομικό τους που σκότωσε τον Γιώργο Κουλούρη, αλλά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Φαντίλ Τσάνι, στέλεχος της Αλβανικής Αστυνομίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ο Αλβανός, περικυκλωμένος από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας στην Κράμπα, μια ορεινή περιοχή 29 χιλιόμετρα νοτίως των Τιράνων, δε βρήκε άλλη διέξοδο από το να αυτοκτονήσει, αφού εκδικήθηκε έναν από τους επιβάτες».
 
Και όχι μόνο αυτό. Αλλά στην Αλβανία ο Πίσλι έγινε «θρύλος» και γράφτηκαν τραγούδια γι’ αυτόν, καθώς όπως υποστηρίζουν, «με την πράξη του ήθελε να αποκαταστήσει τη δική του τιμή και των συμπατριωτών που το ελληνικό κράτος και κυρίως η αστυνομία τους συμπεριφέρθηκε βάρβαρα». ( Η τιμή του άξιζε τρία όπλα και 50 εκ. δραχμές!)
 
Όμως, και από ελληνικής πλευράς, ο νεκρός Έλληνας δεν έτυχε καλύτερης μεταχείρισης. Η ιστορία αυτή γυρίστηκε ταινία, για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων του πατέρα του άτυχου Γιώργου Κουλούρη και άλλων πολιτών, γιατί ηρωοποιούσε τον Αλβανό λεωφορειοπειρατή.
 
Όταν λοιπόν, έλθει η στιγμή να συνεργαστούν οι δύο Αστυνομίες, ας γνωρίζει ο Έλληνας αρχηγός με ποιον έχει να κάνει.
 
Ο Μακεδών
 
 
Όσοι γνωρίζετε αλβανικά ή έχετε διάθεση παρακολουθείστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της ξεφτίλας βορειοηπειρωτικής και ελλαδίτικης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …