Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ντούλες: «Έλλειψη νομικού πλαισίου για την διασφάλιση των μειονοτήτων στην Αλβανία»

Μια εβδομάδα μετά από την τοποθέτηση στην αλβανική Βουλή και την αντιπαράθεση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την έλλειψη των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ο Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής και Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επιστρέφει εκ νέου στο θέμα.
Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου ο κ. Ντούλες τόνισε ακόμη μια φορά την προσοχή που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτά τα ζητήματα.
«Το νομικό πλαίσιο για τις μειονότητες παραμένει κατακερματισμένη και ο νόμοςγια τις κοινότητες των μειονοτήτων απέτυχε και δεν υφίσταται.
Δεν υπάρχει μια σύγχρονη νομοθεσία για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, το νομικό πλαίσιο για τις μειονότητες εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένο. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά είναι η επισήμανση που μας κάνει η ΕΕ.
Έχουμε αποτύχει ως πολιτική τάξη στους νόμους και στις μειονότητες και η πολιτική που ασκείται έχει αποτύχει να δημιουργήσει μια νομική διασφάλιση για τις μειονότητες», δήλωσε ο κ. Ντουλες.
Κλείνοντας, ζήτησε μια ολοκληρωμένη διαβούλευση σχετικά με αυτό το θέμα και τόνισε: «Χρειάζεται μια ευρεία συζήτηση, χωρίς λαϊκισμούς και κορώνες όπου θα επικρατήσει η λογική και τα επιχειρήματα ".

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: