Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντούλες: «Έλλειψη νομικού πλαισίου για την διασφάλιση των μειονοτήτων στην Αλβανία»

Μια εβδομάδα μετά από την τοποθέτηση στην αλβανική Βουλή και την αντιπαράθεση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την έλλειψη των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ο Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής και Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επιστρέφει εκ νέου στο θέμα.
Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου ο κ. Ντούλες τόνισε ακόμη μια φορά την προσοχή που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτά τα ζητήματα.
«Το νομικό πλαίσιο για τις μειονότητες παραμένει κατακερματισμένη και ο νόμοςγια τις κοινότητες των μειονοτήτων απέτυχε και δεν υφίσταται.
Δεν υπάρχει μια σύγχρονη νομοθεσία για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, το νομικό πλαίσιο για τις μειονότητες εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένο. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά είναι η επισήμανση που μας κάνει η ΕΕ.
Έχουμε αποτύχει ως πολιτική τάξη στους νόμους και στις μειονότητες και η πολιτική που ασκείται έχει αποτύχει να δημιουργήσει μια νομική διασφάλιση για τις μειονότητες», δήλωσε ο κ. Ντουλες.
Κλείνοντας, ζήτησε μια ολοκληρωμένη διαβούλευση σχετικά με αυτό το θέμα και τόνισε: «Χρειάζεται μια ευρεία συζήτηση, χωρίς λαϊκισμούς και κορώνες όπου θα επικρατήσει η λογική και τα επιχειρήματα ".

Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …