Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέλευση του Συνδέσμου Ορθοδόξου Νεολαίας της Αλβανίας

 Περίπου 380 νέοι και νέες, ηλικίας από 18 - 30 ετών,  αντιπρόσωποι νεανικών ομάδων  από διάφορες πόλεις της Αλβανίας, συνήλθαν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, για την αρτιότερη οργάνωση του «Συνδέσμου Ορθοδόξου Νεολαίας της Αλβανίας». Ο Σύνδεσμος, που έχει συσταθεί σύμφωνα με το Καταστατικό της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, έχει ως σκοπό την ενεργό συμμετοχή των νέων στην ζωή της Εκκλησίας, την καλλιέργεια της φιλίας, την καλύτερη γνώση της Ορθοδόξου πίστεως, την χριστιανική μαρτυρία και διακονία.
    Με συντονιστή τον Επίσκοπο Απολλωνίας κ. Νικόλαο η Συνέλευση περιλάμβανε δυο μέρη: Στο πρώτο, νεανικές ομάδες από διάφορες πόλεις παρουσίασαν εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Στο δεύτερο μέρος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος ανέπτυξε το θέμα:«Αναζητώντας τέσσερεις μεγάλες αξίες ζωής» με αφετηρία τον στίχο του T.S. Eliot«Πού είναι η σοφία, που έχουμε χάσει στην γνώση; Πού είναι η γνώση, που έχουμε χάσει στην πληροφόρηση;» και συνοψίζοντας κατέληξε:«Εύχομαι η ζωής σας να είναι μια συνεχής ανάβαση από την απλή πληροφόρηση στη συστηματική γνώση. Από την γνώση στην σοφία, την «άνωθεν κατερχομένην». Μια αδιάκοπη ανάβαση από τον εγωκεντρισμό στην αληθινή ελευθερία. Από ανεύθυνες ερωτοτροπίες, στο γνήσιο και ευλογημένο από τον Θεό έρωτα, και κυρίως στην ουσιαστική βίωση της χριστιανικής αγάπης. Ένα τελικό άλμα από την μηχανική συμμέτοχή στις θρησκευτικές τελετές προς τη ζωντανήπίστη στο Θεό, οπού το Άγιο Πνεύμα σφραγίζει τη ζωή μας με το φως, τις ενέργειες, τη δύναμη Του. Μια πίστη, η οποία ανοίγει την ύπαρξη μας στο άπειρο, με την παρουσία Εκείνου, που είναι Αγάπη, του Χριστού, που είναι το παν.»
    Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος ενημέρωσε τα μέλη της Συνελεύσεως για τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσίων και ακολούθησε η εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον κατάλογο υποψηφίων ο οποίος προτάθηκε απ’ ευθείας από τους παρευρισκομένους σε τέσσερις ομάδες: της Αρχιεπισκοπής και των τριών Μητροπόλεων.   
   Τέλος η εκλεγείσα Εκτελεστική Επιτροπή αποτελουμένη από 13 μέλη  (7 νέους και 6 νέες), συνήλθε στο γραφείο του  Αρχιεπισκόπου ο οποίος τόνισε ότι οι Ορθόδοξοι νέοι οφείλουν να διαδραματίζουν υπεύθυνο, ανανεωτικό και πρωτοπόρο ρόλο μέσα στην Εκκλησία.
15 Δεκεμβρίου 2014
Γραφείο τύπου της Αρχιεπισκοπής


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …