Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τα ρίχνουν σε Σαμπάνη και Ελλάδα οι Αλβανοί (βίντεο)

ΕΟΑΒ: «Αν έχουν χαρτιά οι Αλβανοί ας τα παρουσιάσουν».

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του προέδρου της Αλβανικής Ομοσπονδιάς Άρσης Βαρών, Ελέζ Γκιόζα, σύμφωνα με τις οποίες, υπεύθυνος για τα θετικά δείγματα των Αλβανών Ντανιέλ Γκοντέλι και Χουσεΐν Πουλάκου σε στανοζολόλη είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Λεωνίδας Σαμπάνης.






Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας άρσης βαρών με δηλώσεις του στην αλβανική ιστοσελίδα panorama.com.al υποστηρίζει ότι ο Σαμπάνης είχε αναλάβει επίσημα θέση ομοσπονδιακού προπονητή της Αλβανίας και υπό τις οδηγίες του προπονούνταν οι αθλητές που βρέθηκαν θετικοί. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Λουάν Σαμπάνης είναι προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Αλβανίας και υπάρχει συμβόλαιο. Είχαμε συναντηθεί και μου εγγυήθηκε ότι οι αθλητές μας είναι αθώοι. Ήλεγχε τρεις Έλληνες αθλητές και τρεις αλβανούς και οι δικοί μας είναι θετικοί.
Το συμβόλαιο μαζί του περιλάμβανε προπόνηση στο Ελληνικό Ολυμπιακό Κέντρο, ιατρική φροντίδα, αποκατάσταση εγγύηση ότι δεν θα είχαν προβλήματα με ντόπινγκ.
Αναρωτιέμαι ποια χώρα ήθελε να μας βλάψει; Νομίζω ότι είναι η Ελλάδα αυτή που μας ζήλευε, αλλά αυτό θα το αφήσουμε για μετά».
Γεγονός είναι ότι οι αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζακστάν είχαν δηλωθεί υπο τις οδηγίες άλλων προπονητών και συγκεκριμένα των Ρομέλα Μπεγκάι και Γκαζμέν Χακσάνιν. Επίσης, το συμβόλαιο, το επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ.
Σύμφωνα πάντως με άλλο ρεπορτάζ αλβανικών μέσων, ο Γκιόζα ήρθε πριν δύο μέρες στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Σαμπάνη, ζητώντας εξηγήσεις.
Η θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, δια στόματος του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου, Τάσου Παπαχρήστου, στο gazzetta.gr, (αφού ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Πύρρος Δήμας ευρίσκετο στη Βουλή) είναι η εξής: «Η εθνική ομάδα της Αλβανίας ήρθε στην Ελλάδα για δύο μήνες το καλοκαίρι και πραγματοποίησε κοινή προετοιμασία με την εθνική μας ομάδα. Τα έξοδα για την παραμονή της ήταν με δική τους επιβάρυνση. Το τι λένε αυτή τη στιγμή οι Αλβανοί είναι δικό τους θέμα. Αν έχουν τα χαρτιά μου λένε ας τα παρουσιάσουν».
Θυμίζουμε ότι ο Λεωνίδας Σαμπάνης υπήρξε μέλος της dream team, έχει στο παλμαρέ του δύο ασημένια μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σίδνεϊ. Στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 είχε κατακτήσε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο του αφαιρέθηκε, αφού σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκαν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης στο αίμα του. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ ορκίστηκε και στα παιδιά του γι αυτό. Μάλιστα, δικαιολόγησε τα υψηλά ποσοστά του συγκεκριμένου ανδρογόνου, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στον οργανισμό του.
[Αργυρώ Γιαννουδάκη-gazzetta.gr]




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: