Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα διεκδικήσει τους δήμους Δρόπολης, Φοινίκης και Χιμάρας


Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα διεκδικήσει τους δήμους Δρόπολης, Φοινίκης και Χιμάρας

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο κ. Λεωνίδας Παππάς, σε συνέντευξή του στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι News24 μιλά για τους στόχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και θέτει ως προτεραιότητα την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Ο κ. Παππάς τόνισε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα προσανατολιστεί στην ενότητα της ελληνικής μειονότητας στην χώρα, που σύμφωνα με τον ίδιο, για χρόνια είναι κατακερματισμένη και χωρισμένη σε διάφορες πολιτικές δυνάμεις και κόμματα.ς σχέσεις και σε τέτοιες συνθήκες η ελληνική μειονότητα έχει ανάγκη για μία ενιαία ανεξάρτητη εκπροσώπηση. Αν ζούσαμε σε μια υγιή δημοκρατία θα μου φαινόταν φυσιολογικό οι ελληνικής καταγωγής πολίτες να προσχωρούν σε διάφορα κόμματα. Δυστυχώς όμως, ζούμε σε ένα κράτος όπου η ΕΕΜ έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα και ανάγκες, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια ανεξάρτητη και αξιοπρεπής εκπροσώπηση».
Παρά την δυσαρέσκεια για την διοικητικοί μεταρρύθμιση, ο κ. Παππάς δήλωσε πως η ελληνική μειονότητα θα διεκδικήσει τρεις δήμους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχει και σ' άλλους δήμους, συμπεριλαμβανομένων και των Τιράνων.
«Εμείς θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τρεις δήμους όπου η πλειοψηφία ή σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι έλληνες, όπως είναι ο νέος Δήμος της Δρόπολης, της Φοινίκης και της Χιμάρας. Η μειονότητα όμως δεν αποτελείται μόνο από αυτούς τους τρεις δήμους. Έχουμε σημαντική παρουσία πολιτών, ελληνικής καταγωγής στο δήμο των Αγίων Σαράντα, στο δήμο του Αργυροκάστρου, της Κορυτσάς ακόμα και στην πρωτεύουσα τα Τιράνων όπου υπάρχει μια μεγάλη ελληνική κοινότητα».
Σχετικά με την συμμετοχή του ΚΕΑΔ στην Αλβανική Κυβέρνηση ο κ. Παππάς είπε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα και αν πρόκειται να γίνει, αυτό αφορά τα συλλογικά όργανα. Ως προς τις ενδεχόμενες συνεργασίες για τις τοπικές εκλογές του Ιουνίου ο κ. Παππά είπε πως «Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ θα επιδιώξουν ευρύτερες συμμαχίες, με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση προς όφελος της κοινότητας και όχι ιδιοτελών συμφερόντων"

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: