Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Συνεργάτες του Μπερίσα επιτίθενται ξανά στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο - Bashkëpunëtorët e Berishës gjetën rastin të sulmojnë sërish Kryepiskopin Anastas


Gazeta e z.Fahri Balliut krahut të djathtë të z Berisha, vegël e dështuar e pushtetit të tij gjen rastin sërish të sulmojë Kryepiskopin Anastas me një artikull sa ironik dhe përdhosës, duke vërtetuar dhe njëherë që e vetmja gjë që di të bëjë mirë është të keqinterpretojë e keqpërdorë fjalë apo situata  deri në shpifje kundër  Kishës Orthodhokse, kreut të saj dhe si rrjedhim kundër të gjithë besimtarëve orthodhoksë që dinë të ndajnë besimin nga politika. Më e keqja është kur dikush përpiqet që problemet e tij ti pasqyrojë tek dikush tjetër. Kryepiskopi Anastas është përtej çdo politike dhe vegle të saj dhe sigurisht që këtë z Balliu dhe shokët e tij nuk as e imagjinojnë dot.
Lexoni më poshtë artikullin nga Gazeta 55:
E vërteta që na deklamohet prej Athinës zyrtare

Kryeministri i ri grek i propozoi politikës greke që në vend të presidentit Karolos Papulias të zgjidhin me konsensus si president të Republikës së Greqisë, z.Anastas Janullatos, me punë aktualisht kryetar i Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare. Ky propozim i ardhur nga radikali i majtë Cipras për 86 vjeçarin Janullatos u prit me entuziazëm në Greqi. Edhe më parë z.Janullatos ishte propozuar për të marrë detyra të rëndësishme në shtetin grek. Vetëm para disa vitesh atij iu ofruar posti i kryepeshkopit të Greqisë, por këtë detyrë ai nuk e pranoi pasi gjykoi se fronti më i mirë për të do të ishte në dobi të Greqisë në Shqipëri. Z.Janullatos qëndron në Shqipëri prej 24 vjetësh. Ai ka ardhur në vitin 1991 në cilësinë e ekzarkut teksa deklaroi se misioni i tij është ngritja e Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare dhe për këtë do t’i duheshin vetëm pak kohë. Gjatë këtyre 24 vjetëve, z.Janullatos ka synuar krijimin e një Sinodi të Shenjtë me shumicë greke dhe as ka diskutuar ndonjëherë faktin se kryepeshkopi shqiptar duhet të jetë me kombësi shqiptare në funksion të parimit “vend i pavarur – kishë e pavarur”. Propozimi i kryeministrit grek për z.Janullatos është një vlerësim i lartë për të se i ka kryer mirë detyrat në shërbimit të kombit grek. Kjo sepse vetëm njerëz me merita të shquara e të devotshëm mund të propozohen për t’u zgjedhur në krye të shtetit grek. Jo vetëm kaq, por është rasti i pari që një figurë e lartë e kishës greke (këtë herë gjasme shqiptare) propozohet të marrë drejtimin e shtetit grek. Në fakt kjo do të ishte një mbyllje dinjitoze e karrierës së z.Janullatos, një karrierë kushtuar tërësisht atdheut të tij Greqisë, e veçanërisht në Shqipëri, rolit greqizues që ai ka luajtur për asgjësimin e autoqefalisë së Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare. Ndërtimi i strukturave me peshkopë grekë, si rasti i Gjirokastrës e Beratit, meshimi nëpër kisha (nga kryepeshkopi i pari) në gjuhën greke, miratimi i një statuti ku nuk figuron më kombësia shqiptare janë hapa prapa të kisha në fjalë ka bërë këto vite, duke zhvlerësuar edhe arritjet që klerikët e lartë shqiptarë si Fan Noli, Visarion Xhuvani, Kristofor Kisi, etj, vunë në themelet e kësaj kishe. Mbi të gjitha kryeministri grek Cipras tha një të vërtetë të madhe: Janullatos ka punuar shumë për Greqinë.

Η Εφημερίδα του Fahri Balliu, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Μπερίσα και αποτυχημένο προπαγανδιστικό εργαλείο του, βρήκε την ευκαιρία, και πάλη,  να συκοφαντήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία (ως ορκισμένος εχθρός της) , τον Αρχιεπίσκοπο και φυσικά όλους του ορθοδόξους μ’ ένα ειρωνικό άρθρο γεμάτο δηλητήριο. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά από ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε να πλησιάσουν στο ελάχιστο τον Αρχιεπίσκοπο.
Ειλικρινά λυπούμαστε για λογαριασμό τους. Διαβάστε παρακάτω.

«Η αλήθεια που εκδηλώθηκε από τους αξιωματούχους της Αθήνας»
Τίρανα.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας,  πρότεινε στη θέση του προέδρου Κάρολου Παπούλια, τη λύση για έναν συναινετικό πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, ο οποίος επί του παρόντος είναι επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘55’.


Η πρόταση αυτή προήλθε από τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,  στον 86χρονο αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, προκειμένου να λάβει μια σημαντική θέση στην Ελλάδα.

Ωστόσο, και πριν από αυτήν, πριν από λίγα χρόνια του έγινε πρόταση για τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Ελλάδας, αλλά δεν την αποδέχθηκε για έκρινε ότι ήταν καλύτερα για το όφελος της Ελλάδας να παραμείνει στην Αλβανία.

Ο ιεράρχης βρίσκεται στην Αλβανία, ήδη, 24 χρόνια.

Ήρθε το 1991 με την ιδιότητα του Έξαρχου. Όπως δήλωσε η αποστολή του ήταν η καθιέρωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και ότι θα έμενε για λίγο χρονικό διάστημα.

Κατά το διάστημα αυτών των 24 ετών, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είχε στόχο τη δημιουργία μια Ιεράς Συνόδου από την ελληνική πλειοψηφία και ούτε είχε συζητήσει ποτέ το γεγονός ότι οι Αλβανοί αρχιεπίσκοποι πρέπει να είναι Αλβανοί υπήκοοι, εν όψει της αρχής «ανεξάρτητη  χώρα- ανεξάρτητη εκκλησία».

Η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έγινε για την υψηλή εκτίμηση του καλού που έχει κάνει υπηρετώντας το ελληνικό έθνος.

Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι μόνο άτομα με εξαιρετική δραστηριότητα και  δικαιωματική αξία, μπορούν να προταθούν για την εκλογή του επικεφαλής του ελληνικού κράτους.

Όχι, μόνον αυτό, αλλά είναι η πρώτη περίπτωση που ένα ανώτερο στέλεχος της ελληνικής εκκλησίας (αυτή τη φορά δήθεν αλβανικής) προτείνεται να αναλάβει ένα ηγετικό ρόλο στο ελληνικό κράτος.

Στην πραγματικότητα θα ήταν μια αξιοπρεπή θέση για τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, αφού αφιέρωσε όλη τη καριέρα του εξ ολοκλήρου στην πατρίδα του, την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Αλβανία, με τον ελληνικό του ρόλο που διαδραμάτισε ως επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Δημιούργησε εκκλησιαστικές δομές με Έλληνες επισκόπους, όπως στο Αργυρόκαστρο και στο Μπεράτι ωθώντας τη λειτουργία στην ελληνική γλώσσα, υιοθετώντας ένα καταστατικό που έπαψε να είναι αλβανικό, φέρνοντας την εκκλησία βήματα προς τα πίσω, ακυρώνοντας  τα επιτεύγματα των ανώτερων κληρικών μας, όπως είναι οι Fan Noli, VisarionXhuvani, Christopher Kisi, κ.λπ. που έθεσαν τα θεμέλια της  εκκλησίας αυτής.

Έπειτα από όλα αυτά, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μια μεγάλη αλήθεια, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εργάστηκε σκληρά για την Ελλάδα.


“Gazeta55”- echedoros-a

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …