Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και η Κοπή της Βασιλόπιτας στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσά

Όπως κάθε χρόνο και φέτος το Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσάς γιόρτασε ευπρεπώς την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, αυτών  των  Μεγάλων Διδασκάλων και Αγίων, πρότυπα σταθερά για κάθε εκπαιδευτικό σήμερα και πάντοτε. Η ημέρα ξεκίνησε με την γιορτή που είχε οργανωθεί ειδικά και την μέρα, ακολούθησε η  κατά βούληση συμμετοχή των μαθητών στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής . Μέρος τους έλαβε τα Θεία Δώρα με ευπρέπεια. Με την επιστροφή έγινε η κοπή της βασιλόπιτας σε κάθε τάξη.  Μέσα από την γιορτή τα παιδιά πήραν σημαντικά μαθήματα και πληροφορίες από την ζωή των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για μαθητές και δασκάλους.
Επί ευκαιρίας της εορτής αυτής των δασκάλων έγινε και η Κοπή της Βασιλόπιτας  στο Σχολείο. Τις εκδηλώσεις αυτές τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γ.Π της Ελλάδας στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Λεωνίδας Παπάς ο οποίος ήταν παρών και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Γιώργος Χρονόπουλος.
Ο κ Λεωνίδας Παπάς έμεινε πολύ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος, από όλες τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα από το ήθος των παιδιών αλλά και το σχολείο γενικά.
Κατά την κοπή της βασιλόπιτας ο κ Πεδιώτης ευχήθηκε στους δασκάλους και αναφέρθηκε και στην προοπτική και το μέλλον του σχολείου.
Το ίδιο και ο κ Χρονόπουλος ευχήθηκε στους δασκάλους και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του σχολείου. Για την ιστορία το φλουρί έτυχε σ’ αυτόν και όλοι είπαν πως είναι καλό σημάδι και θεώρησαν πως έτυχε σ’ όλο το σχολείο.
Για παραπάνω πληροφορίες δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο με την γιορτή και τις δηλώσεις .
Ευχόμαστε και εμείς κάθε επιτυχία και μακροζωία στο σχολείο αυτό που προσφέρει ποικιλόμορφα στην δημιουργία μιας υγιούς και ηθικής κοινωνίας  διασώζοντας συγχρόνως το ελληνικό στοιχείο της περιοχής και ενισχύοντας την φιλία μεταξύ των δύο λαών και πολιτισμών.  
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …