Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοπή Βασιλόπιτας, ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς.

Στις 30 Ιανουαρίου στις 19:00 η ώρα σε γνωστό κέντρο στην Κορυτσά, η ΟΜΟΝΟΙΑ παράρτημα Κορυτσάς έκοψε την Βασιλόπιτα. Κατά την παραδοσιακή αυτή τελετή με πολλούς συμβολισμούς και κυρίως συστατικό την ενότητα, παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος  του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ Βαγγέλης Ντούλες, ο Γ.Π της Ελλάδας στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο νέος Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδας Παπάς, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Ανδρέας Μήτσιος, η πρώτη πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς κ Ερμιόνη Ανδρέα, ο Αντιπρόεδρος της Βλάχικης Αμφικτιονίας κ Θανάσης Πότης,   πολλά   μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς αλλά και μέλη της από όλη την Αλβανία.  Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς και μέλος του Διοικητού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς. Ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών. Μετά το χαιρετισμό του κ Θανάση Πότση έλαβε το λόγο  ο νέος  πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδα Παπάς ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο «άδικο» τρόπο με το οποίο έχει αντιμετωπιστεί ο ελληνισμός της Κορυτσάς για το οποίο θα πράξουμε ότι πρέπει για να λάβει την θέση που του αξίζει. Ο κ Ιωάννης Πεδιώτης στο ευχητήριο λόγο του στήριξε τα λεγόμενα του νέου Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μίλησε για μια χρονιά που η προσοχή προς το ελληνισμό της Κορυτσάς θα αυξηθεί. Ο κ Βαγγέλης Ντούλε ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στην σχέση των κορυτσαίων  με το ΚΕΑΔ και όπως χαρακτηριστικά είπε: « πολλοί κορυτσαίοι ερωτεύονται το ΚΕΑΔ αλλά λίγοι  παντρεύονται μ’ αυτό»  δηλαδή δεν ψηφίζουν πολλοί.
Ο κ Αρμπέν Ηλία μετέφερε και τους χαιρετισμούς του εν ενεργεία προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραρτήματος Κορυτσάς του κ Γρηγόρη Καραμέλο, ο οποίος έλειπε για λόγους υγείας. Ευχήθηκε αυτός και όλοι μαζί να γίνει το συντομότερο δυνατόν καλά και να είναι πάλη δίπλα μας στους αγώνες που μα περιμένουν. Προτού καλέσει  το πρόεδρο της  ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδα Παπά για να κόψει την βασιλόπιτα, ανακοίνωσε πως στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές της  ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραρτήματος Κορυτσάς και κάλεσε όσους επιθυμούσαν να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους για πρόεδρο ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην αρμόδια επιτροπή. Ζήτησε μάλιστα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.  
Σας προτρέπουμε να δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες για πληρέστερη ενημέρωση.  
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …