Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παραλληλισμοί - Οι αμερικανικές βάσεις και το μνημόνιο

Βασιλική Ομογενής,Λευτεριά Στήν Βόρειο Ήπειρο said

«Αν κάποιος αναζητά «προγόνους» της αποψινής συγκέντρωσης, ως μοναδική αξιόπιστη σύγκριση προβάλλουν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν το 1983 από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΚΚΕ Εσωτερικού) κατά των αμερικανικών βάσεων, ενώ η νεοσύστατη τότε κυβέρνηση Παπανδρέου διεξήγε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον –θεωρητικά για τη διαδικασία απομάκρυνσής τους, στην πραγματικότητα για τη βελτίωση των όρων παραμονής τους. Οι τελευταίες μαζικές ενωτικές διαδηλώσεις υποστήριξης μιας κυβέρνησης που συγκρουόταν -ή τουλάχιστον έτσι εμφανιζόταν- με τα ξένα συμφέροντα ήταν το Μάρτιο του 1983, ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά, με πάνδημη απαίτηση «Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου».
Η αναμέτρηση εκείνη έκλεισε -όπως είναι γνωστό- με την ελληνοαμερικανική συμφωνία της 15/7/1983 για τη «δυνητική» απομάκρυνση των βάσεων ύστερα από μια πενταετία, χωρίς να ικανοποιηθεί το αρχικό αίτημα του τότε πρωθυπουργού για ετήσιο «νοίκι» 1 δισ. δολαρίων…».

Και πως συνδέονται εκείνες οι οπερετικές διαδηλώσεις της κλεφτο-πασοκαρίας, των φυτών της ΚΝΕ και των καναπεδάτων κομμουνιστών της μάγισσας Κίρκης, με τις σημερινές;

Προφανώς, όπως τότε ο Άντριου Παπάντριου υπέγραψε στο τέλος «συμφωνία απομάκρυνσης» των βάσεων, αλλά οι βάσεις έμειναν, έτσι και τώρα το ποντίκι που παριστάνει το… λιοντάρι, θα υπογράψει κάποια στιγμή «συμφωνία απομάκρυνσης του Μνημονίου», αλλά το Μνημόνιο… θα μείνει!
Σχόλιο από το ιστολόγιο Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: