Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραλληλισμοί - Οι αμερικανικές βάσεις και το μνημόνιο

Βασιλική Ομογενής,Λευτεριά Στήν Βόρειο Ήπειρο said

«Αν κάποιος αναζητά «προγόνους» της αποψινής συγκέντρωσης, ως μοναδική αξιόπιστη σύγκριση προβάλλουν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν το 1983 από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΚΚΕ Εσωτερικού) κατά των αμερικανικών βάσεων, ενώ η νεοσύστατη τότε κυβέρνηση Παπανδρέου διεξήγε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον –θεωρητικά για τη διαδικασία απομάκρυνσής τους, στην πραγματικότητα για τη βελτίωση των όρων παραμονής τους. Οι τελευταίες μαζικές ενωτικές διαδηλώσεις υποστήριξης μιας κυβέρνησης που συγκρουόταν -ή τουλάχιστον έτσι εμφανιζόταν- με τα ξένα συμφέροντα ήταν το Μάρτιο του 1983, ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά, με πάνδημη απαίτηση «Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου».
Η αναμέτρηση εκείνη έκλεισε -όπως είναι γνωστό- με την ελληνοαμερικανική συμφωνία της 15/7/1983 για τη «δυνητική» απομάκρυνση των βάσεων ύστερα από μια πενταετία, χωρίς να ικανοποιηθεί το αρχικό αίτημα του τότε πρωθυπουργού για ετήσιο «νοίκι» 1 δισ. δολαρίων…».

Και πως συνδέονται εκείνες οι οπερετικές διαδηλώσεις της κλεφτο-πασοκαρίας, των φυτών της ΚΝΕ και των καναπεδάτων κομμουνιστών της μάγισσας Κίρκης, με τις σημερινές;

Προφανώς, όπως τότε ο Άντριου Παπάντριου υπέγραψε στο τέλος «συμφωνία απομάκρυνσης» των βάσεων, αλλά οι βάσεις έμειναν, έτσι και τώρα το ποντίκι που παριστάνει το… λιοντάρι, θα υπογράψει κάποια στιγμή «συμφωνία απομάκρυνσης του Μνημονίου», αλλά το Μνημόνιο… θα μείνει!
Σχόλιο από το ιστολόγιο Ολυμπία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …