Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση του Σ. Θεοδωράκη με την πολιτική ηγεσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχθηκε το πρωί τον νέο Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδα Παππά, ενώ αργότερα συνάντησε τον Πρόεδρο του ΜΕΓΚΑ Χρήστο Κίτσιο.
Οι αρχηγοί των μειονοτικών κομμάτων μίλησαν στον Σταύρο Θεοδωράκη για την ανάγκη να στηρίξει η Ελλάδα την μειονότητα με σχέδιο και στρατηγική αλλά και να υπάρξει συνεργασία των μειονοτικών οργανώσεων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η εκπροσώπηση, η εκπαίδευση και το ιδιοκτησιακό.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας απέτυχε να συμβάλει στην ευημερία και την ενότητα της μειονότητας γιατί ήταν δέσμιο της κομματικής του λογικής και τρεφόταν από τους ανταγωνισμούς και τις έριδες.
Η Ελλάδα, είπε, θα έπρεπε να έχει επιδιώξει την οικοδόμηση μιας στενής σχέσης εμπιστοσύνης με την Αλβανία με συνεργασία στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, προς όφελος και της μειονότητας. Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία τις περιοχές, όπου ζούνε τα μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Με τον Πρόεδρο του ΜΕΓΚΑ Χρήστο Κίτσιο (δεξιά) και τον υποψήφιο βουλευτή του Ποταμιού, Θανάση Βασιλείου (αριστερά).




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: