Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ομπάμα στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων στον ΤσίπραΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποφάσισε να στείλει αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα για συνομιλίες με την νέα ελληνική κυβέρνηση, γράφει το BTA.


Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η αποστολή θα απαρτίζεται από ανώτερους εκπροσώπους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, εξοικειωμένων με την κρίση του χρέους. Έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες αποστολές με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Επικεφαλής της νέας αποστολής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Dalip Singh.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η ομάδα που θα αναλάβει τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, για να τεθεί τέλος στην αντιπαράθεση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων της. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, τονίζει το δημοσίευμα.

Εικάζεται ότι η πρωτοβουλία για την αποστολή αυτή, ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο ήρθε σε συμφωνία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Τζακ Λου ήρθε σε επαφή με τον Βαρουφάκη, μετά από παρέμβαση του Ομπάμα, ο οποίος μίλησε προηγουμένως με τον  Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ημερομηνία άφιξης των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων   δεν έχει ακόμη καθορισθεί και είναι πιθανό να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια, μετά από τις συνομιλίες μεταξύ του Ομπάμα και της Μέρκελ, στις 9 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάλεσε την Καγκελάριο της Γερμανίας να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για σημαντικές συνομιλίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την κρίση χρέους στην Ευρώπη και το πρόβλημα της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Λευκό Οίκο, μία ημέρα μετά από το ηχηρό μήνυμα υποστήριξης που πραγματοποιήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στον ελληνικό λαό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υποδεχθεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Λευκό Οίκο και η επίσκεψη υπογραμμίζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στις παγκόσμιες υποθέσεις και την ισχυρή και περίπλοκη φιλία μεταξύ ΗΠΑ –Γερμανίας.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθούν στο Οβάλ γραφείο και θα ακολουθήσει γεύμα. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Ρωσία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την απειλή του ‘Ισλαμικού κράτους’ και των διαδικασιών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Θα κυριαρχήσει το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης, το διεθνές εμπόριο, η κλιματική αλλαγή και τα σχέδια της Γερμανίας να φιλοξενήσουν τη σύνοδο κορυφής της G-7 τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Ελλάδα, ενδέχεται, να είναι το κύριο θέμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών.

Στο μήνυμα του Λευκού Οίκου σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι ένα στενός συνεργάτης, σύμμαχος και φίλος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανυπομονεί να υποδεχθεί την Καγκελάριο Μέρκελ στο Λευκό Οίκο.

http://www.echedoros-a.gr/2015/02/blog-post_5.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …