Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ομπάμα στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων στον Τσίπρα



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποφάσισε να στείλει αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα για συνομιλίες με την νέα ελληνική κυβέρνηση, γράφει το BTA.


Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η αποστολή θα απαρτίζεται από ανώτερους εκπροσώπους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, εξοικειωμένων με την κρίση του χρέους. Έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες αποστολές με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Επικεφαλής της νέας αποστολής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Dalip Singh.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η ομάδα που θα αναλάβει τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, για να τεθεί τέλος στην αντιπαράθεση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων της. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, τονίζει το δημοσίευμα.

Εικάζεται ότι η πρωτοβουλία για την αποστολή αυτή, ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο ήρθε σε συμφωνία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Τζακ Λου ήρθε σε επαφή με τον Βαρουφάκη, μετά από παρέμβαση του Ομπάμα, ο οποίος μίλησε προηγουμένως με τον  Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ημερομηνία άφιξης των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων   δεν έχει ακόμη καθορισθεί και είναι πιθανό να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια, μετά από τις συνομιλίες μεταξύ του Ομπάμα και της Μέρκελ, στις 9 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάλεσε την Καγκελάριο της Γερμανίας να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για σημαντικές συνομιλίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την κρίση χρέους στην Ευρώπη και το πρόβλημα της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Λευκό Οίκο, μία ημέρα μετά από το ηχηρό μήνυμα υποστήριξης που πραγματοποιήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στον ελληνικό λαό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υποδεχθεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Λευκό Οίκο και η επίσκεψη υπογραμμίζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στις παγκόσμιες υποθέσεις και την ισχυρή και περίπλοκη φιλία μεταξύ ΗΠΑ –Γερμανίας.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθούν στο Οβάλ γραφείο και θα ακολουθήσει γεύμα. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Ρωσία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την απειλή του ‘Ισλαμικού κράτους’ και των διαδικασιών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Θα κυριαρχήσει το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης, το διεθνές εμπόριο, η κλιματική αλλαγή και τα σχέδια της Γερμανίας να φιλοξενήσουν τη σύνοδο κορυφής της G-7 τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Ελλάδα, ενδέχεται, να είναι το κύριο θέμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών.

Στο μήνυμα του Λευκού Οίκου σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι ένα στενός συνεργάτης, σύμμαχος και φίλος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανυπομονεί να υποδεχθεί την Καγκελάριο Μέρκελ στο Λευκό Οίκο.

http://www.echedoros-a.gr/2015/02/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)