Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλοιώνουν την ελληνικότητα του Πωγωνίου με εποικισμό

Σε πλήρη εξέλιξη και ενθαρρυμένοι από την αδιαφορία της Ελλάδος, η Αλβανία συνεχίζει την πολιτική της δημογραφικής αλλοίωσης της Βορείου Ηπείρου.
Μετά από συνεχή περιστατικά «καθόδου» Αλβανών από τις βόρειες περιοχές σε χωριά κυρίως των Αγίων Σαράντα και του Δελβίνου όπου διαβιοί από αρχαιοτάτων χρόνων η Ελληνική Μειονότητα και την διεκδίκηση κτημάτων με πλαστούς τίτλους κυριότητας, στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται πλέον και το απομακρυσμένο Πωγώνι Αργυροκάστρου, το οποίο είναι συνέχεια του Πωγωνίου που ανήκει στο Νομό Ιωαννίνων!
Πρόσφατα στην περιοχή, με την αιτιολογία ότι είναι βοσκοί και επιθυμούν να βοσκήσουν τα κοπάδια τους, εγκαταστάθηκαν δέκα άτομα. Σύμφωνα με τον Πρωινό λόγο, ο έπαρχος, τηρώντας το γράμμα του Νόμου, αρνήθηκε να τους καταγράψει ως μόνιμους, κάτι που οδήγησε την Περιφέρεια Αργυροκάστρου να δώσει εντολή και βάσει αυτής τους νομιμοποίησε η ληξίαρχος. Με δεδομένη μάλιστα τη φυγή των περισσότερων Ελλήνων κατοίκων του Πωγωνίου για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, όπως γίνεται αντιληπτό η αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής είναι πλέον πολύ εύκολη, καθώς εκφράζονται βάσιμες υπόνοιες ότι κοντά στους δέκα θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι συγγενείς τους, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της Εθνικής Μειονότητας.
Διεκδικούν και εξ εκ. στρέμματα!
Στην επιχειρούμενη δημογραφική αλλοίωση, πρέπει να προστεθεί επίσης και η απαίτηση Αλβανών, με προφανείς πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας να αποκτήσουν ούτε λίγο, ούτε πολύ έξι και πλέον εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, που καλύπτουν το μισό Πωγώνι, μαζί με χωριά του!
Διαμαρτυρία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Με ανακοίνωσή της η ΣΦΕΒΑ, επισημαίνει ότι η δημογραφική αλλοίωση των Εθνικών Μειονοτήτων απαγορεύεται από τις Διεθνείς Συμβάσεις. Την παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων, επικαλείται σε διαμαρτυρία του προς τον Αλβανό Υπουργό Εσωτερικών και ο Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Λεωνίδας Παππάς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η αλλοίωση του μειονοτικού πληθυσμού απαγορεύεται ρητά από τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με το άρθρο 16. Συγκεκριμένα, η ως άνω Σύμβαση, που υπογράφηκε και εγκρίθηκε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο το 1999 και αποτελεί νόμο του κράτους, στο Άρθρο 16 αναφέρει: “Τα Μέρη απέχουν από τη λήψη μέτρων, τα οποία, μεταβάλλοντας τις πληθυσμιακές αναλογίες σε μία γεωγραφική περιοχή που κατοικούν πρόσωπα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες…”»
Σταθερή πολιτική 
Αν και πέρασαν 25 χρόνια από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, οι Αλβανικές Αρχές δεν έχουν εγκαταλείψει τα σχέδιά τους για αλλοίωση και σταδιακή συρρίκνωση της Ελληνικής Μειονότητας. Την πολιτική αυτή – και αντίθετα με ο, τι συμβαίνει στην Ελλάδα- την υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, ανεξάρτητα των άλλων διαφορών τους. Αιχμή του δόρατος αυτής, είναι η δημογραφική αλλοίωση από τη μια πλευρά και η λεηλάτηση των περιουσιών της από την άλλη. Τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα και τέτοιες περιπτώσεις έλαβαν χώρα στα χωριά Δρόβιανη, Λίβενα, Καινούργιο, Φανάρι Κωστάρι. Οι Έλληνες έπαρχοι αντιδρούν καθώς τα έγγραφα είναι πλαστά, ωστόσο το «μακρύ χέρι» του Αλβανικού κράτους και κυρίως του παρακράτους που εφοδιάζει τους Αλβανούς με πλαστούς τίτλους κυριότητας βρίσκει πάντα τρόπους για να εξυπηρετεί τους εθνικιστικούς τους στόχους.
Η εποίκηση των ελληνικών χωριών, είναι φαινόμενο που εξελίσσεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια, αλλά εντείνεται το τελευταίο διάστημα. Με το πρόσχημα της εργασίας, Αλβανοί εργάτες και κτηνοτρόφοι εγκαθίστανται σε ελληνικά χωριά και σε λίγο διάστημα τους ακολουθούν ολόκληρες οικογένειες. Η τακτική αυτή προκαλεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων και είναι χαρακτηριστική η κινητοποίηση που έγινε πρόσφατα στο Κωστάρι της επαρχίας Μεσοποτάμου (περιοχή Δελβίνου), όπου οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν κατά της προοπτικής εγκατάστασης εποίκων, αλλά αυτό ασφαλώς δεν αρκεί.
Θεατής η Ελλάδα
Όπως προαναφέραμε η Αλβανική πολιτική ενθαρρύνεται από την παθητική στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων να διεκδικήσουν την εφαρμογή των Διεθνών Συνθηκών για τις Μειονότητες και ιδίως για την Ελληνική που είναι αναγνωρισμένη εδώ και εκατό και πλέον χρόνια. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μέχρι σήμερα, «πνιγμένη» στα ζητήματα καθημερινότητας δεν έχει εκδηλώσει ακόμη τις προθέσεις της έναντι της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής προοπτικής της, ούτε καν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Χουντή στα Τίρανα με την ευκαιρία της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP). Όσο πάντως η Ελλάδα παραμένει απλός θεατής, τόσο η Αλβανία προωθεί τα σχέδιά της. Και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το αντιληφθούν οι Ελληνικές πολιτικές δυνάμεις…
Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …