Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βαγγέλης Ντούλε: Ελπίζω ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος να λάβει γρήγορα την Αλβανική Υπηκοότητα - Dule: Kryepeshkopi, së shpejti shqiptar


Kryetari i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, Vangjel Dule, shpreson që shumë shpejt kryepeshkopi Anastas Janullatos të marrë nënshtetësinë shqiptare.
Duke folur për revistën Java, ai tha: “Në aktivitetin dhe misionin e tij, të djeshëm dhe të sotëm, objekt i paragjykimeve nuk ka qenë figura e tij, që për shkak të përmasës ndërkombëtare, është i imunizuar nga gjëra të tilla. Ka vetëm segmente të caktuara që shpesh nga padija, e më pak nga ligësia, që në fakt nuk sulmojnë kryepeshkopin, por synojnë të vënë mina njerëzore në harmoninë tonë të mrekullueshme fetare. Sot më pak, por me siguri nesër më shumë, njerëzit që do të flasin për historinë, do të gjykojnë se varësisht veprës së tij, për kryepeshkopin do të flitet edhe si një shqiptar që do Shqipërinë. T’ju bëj një krahasim: pak kohë më parë Turqia i ofroi shtetësinë turke një numri të madh klerikësh ortodoksë nga e gjithë bota. Shpresoj që një gjë e tillë, shtetësia shqiptare, t’i jepet edhe kryepeshkopit Anastas. Si një e vërtetë reale dhe shumëvjeçare tashmë. Si një realitet që është i pandryshueshëm, si një marrëdhënie reciproke dashurie”.
Ο Πρόεδρος ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλες ελπίζει πως σύντομα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα πάρει την αλβανική υπηκοότητα.
Στην συνέντευξη  για την εφημερίδα JAVA ο ίδιος είπε: « Στην δραστηριότητα και την αποστολή του, την προηγούμενη και την τωρινή, στόχος των προκαταλήψεων δεν ήταν το πρόσωπο του, που λόγο της διεθνούς ακτινοβολίας έχει ανοσία σε σχέση με αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν απλώς κάποια συγκεκριμένα τμήματα που πολλές φορές από την άγνοια και λιγότερο από την κακία, που στην πραγματικότητα επιτίθενται στον Αρχιεπίσκοπο  αλλά που σκοπεύουν να βάλουν ανθρώπινες βόμβες στην υπέροχη θρησκευτική μας αρμονία. Σήμερα λιγότερο αλλά σίγουρα αύριο περισσότερο, οι άνθρωποι που θα μιλήσουν για την ιστορία, θα κρίνουν πως βάση το έργο του, και για τον Αρχιεπίσκοπο θα αναφέρονται  και ως ένας αλβανός που αγαπούσε πολύ την Αλβανία. Σας κάνω μια σύγκριση: λίγο πριν η Τουρκία πρόσφερε την τουρκική υπηκοότητα σε πολλούς ορθόδοξους κληρικούς από όλο τον κόσμο. Ελπίζω πως κάτι τέτοιο όπως η αλβανική υπηκοότητα, να δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Ως αλήθεια πραγματική και πολύχρονοι πια. Ως μια πραγματικότητα που είναι απαράλλακτη, ως μία αμοιβαία σχέση αγάπης».  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …