Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατεδαφίζουν εκκλησία για να δώσουν το κτήμα στην σύζυγο του... Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας!


Το ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε ότι θα πρέπει να κατεδαφιστεί η Καθολική Εκκλησία στο Ελμπασάν για να ελευθερωθεί το κτήμα που πρέπει να δοθεί στην οικογένεια της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι.

Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη και είναι αποτέλεσμα μιας υπόθεσης που έχει ξεκινήσει το 2005 κατά της καθολικής εκκλησίας που έχει ανεγερθεί το 1996 σε κτήμα που η εκκλησία αγόρασε νόμιμα από το Αλβανικό κράτος και το έχτισε με νόμιμη άδεια.
Η Αλβανική εφημερίδα ΤEMA γράφει ότι πίσω από την απόφαση αυτή κρύβονται οι πιέσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου (που διορίζονται από τον ίδιο) για να επιστραφεί το κτήμα στην οικογένεια Καραοσμάνη που έχει ως κληρονόμο την σύζυγο του Οντέτα Νισσάνι.
Για πρώτη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε την κατεδάφιση μιας εκκλησίας προς όφελος ενός ιδιώτη θέτοντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο στο νομικό πλαίσιο της Αλβανίας, επάνω στο οποίο μπορούν να βασιστούν και άλλοι πολίτες που έχουν απαιτήσεις σε κτήματα και περιουσίες που ανήκουν σε Θρησκευτικές Κοινότητες, είτε αυτά είναι Εκκλησίες είτε Μουσουλμανικά τεμένη.
Για αυτό το λόγο αυτό, όλες οι θρησκευτικές Κοινότητες στο Ελμπασάν, ζήτησαν την επέμβαση του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, και του Κοινοβουλίου της Αλβανίας για να μην προχωρήσουν στην εκτέλεση αυτής της κατεδάφισης και παράλληλα ζήτησαν από ΜΜΕ να προβάλλουν το θέμα αυτό ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.
Συγχρόνως, απείλησαν ότι θα ενημερώσουν όλες τις Θρησκευτικές Οργανώσεις Παγκοσμίως για να επέμβουν και να καταδικάσουν την απόφαση αυτή προκαλώντας ζημιά στην εικόνα της θρησκευτικής ειρήνης και ανεκτικότητας που προβάλει η Αλβανική κυβέρνηση διεθνώς.
Γράφει ο Εκσκαφέας για το himara.grΠηγή: www.aftonomi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …