Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου στο 2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε και εφέτος την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο τους εορτασμού της εθνικής επετείου. Η εκδήλωση με τον τίτλο 2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 είχε στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του αγώνα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εφετινό 2ο Τρόπαιο, το οποίο είχε σημείο εκκίνησης την πλατεία Αρεόπολης στη Λακωνία στις 17 Μαρτίου, για να καταλήξει στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Η τελετή έναρξης έγινε την Τρίτη 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, την Τετάρτη 18 Μαρτίου από το Γύθειο. Την τελευταία ημέρα Πέμπτη 19 Μαρτίου ξεκίνησαν από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης –  Τρίπολη (Πλατεία Άρεως).

Όσοι κατέφθαναν στην πλατεία Άρεως ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά κανένας δεν ήταν μετανιωμένος, το αντίθετο ήταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την πατρίδα και τους ήρωές της.
Η πορεία ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα στην οποία συμμετείχαν  46 άτομα από όλη την Ελλάδα.


από το www.arcadiaportal.gr


Σημείωση Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914"

Στην πορεία τιμής και μνήμης συμμετείχε και ο καταγόμενος από τη Λάκκα Σουλίου στρατιωτικός Βασίλειος Κορδάς, o οποίος σε όλο το τριήμερο της διαδρομής, από την Αρεόπολη Λακωνίας (όπου οι Μανιάτες κήρυξαν πρώτοι τον Αγώνα κατά των Οθωμανών στις 17 Μαρτίου 1821), έως την Τρίπολη και το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έφερε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου. Με τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια σε τοπικά μέσα της Αρκαδίας αναφέρθηκε στην ιστορία του τμήματος της Ηπείρου που παραμένει εκτός της επικράτειας του ελληνικού κράτους και το συμβολισμό που έφερε τη σημαία του στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ηπειρώτη συναγωνιστή που τιμά τον Ελληνικό Στρατό και την σημαία της ιδιαίτερης πατρίδος μας. 
Ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και δυνατός ώστε να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και να εκπροσωπεί επάξια την Ενιαία Ήπειρο σε ανάλογες εκδηλώσεις.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …