Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου στο 2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821




Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε και εφέτος την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο τους εορτασμού της εθνικής επετείου. Η εκδήλωση με τον τίτλο 2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 είχε στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του αγώνα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εφετινό 2ο Τρόπαιο, το οποίο είχε σημείο εκκίνησης την πλατεία Αρεόπολης στη Λακωνία στις 17 Μαρτίου, για να καταλήξει στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Η τελετή έναρξης έγινε την Τρίτη 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, την Τετάρτη 18 Μαρτίου από το Γύθειο. Την τελευταία ημέρα Πέμπτη 19 Μαρτίου ξεκίνησαν από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης –  Τρίπολη (Πλατεία Άρεως).

Όσοι κατέφθαναν στην πλατεία Άρεως ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά κανένας δεν ήταν μετανιωμένος, το αντίθετο ήταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την πατρίδα και τους ήρωές της.
Η πορεία ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα στην οποία συμμετείχαν  46 άτομα από όλη την Ελλάδα.


από το www.arcadiaportal.gr


Σημείωση Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914"

Στην πορεία τιμής και μνήμης συμμετείχε και ο καταγόμενος από τη Λάκκα Σουλίου στρατιωτικός Βασίλειος Κορδάς, o οποίος σε όλο το τριήμερο της διαδρομής, από την Αρεόπολη Λακωνίας (όπου οι Μανιάτες κήρυξαν πρώτοι τον Αγώνα κατά των Οθωμανών στις 17 Μαρτίου 1821), έως την Τρίπολη και το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έφερε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου. Με τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια σε τοπικά μέσα της Αρκαδίας αναφέρθηκε στην ιστορία του τμήματος της Ηπείρου που παραμένει εκτός της επικράτειας του ελληνικού κράτους και το συμβολισμό που έφερε τη σημαία του στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ηπειρώτη συναγωνιστή που τιμά τον Ελληνικό Στρατό και την σημαία της ιδιαίτερης πατρίδος μας. 
Ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και δυνατός ώστε να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και να εκπροσωπεί επάξια την Ενιαία Ήπειρο σε ανάλογες εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: