Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΗΝΥΜΑ κ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΜΗΝΥΜΑ κ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Αγαπητοί συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες της διασποράς,
Ο Αγώνας του 1821 είναι η συνισταμένη εθνικής συνεννόησης και σύμπνοιας του Ελληνισμού της διασποράς και του Ελληνισμού της υπόδουλης Πατρίδας. Αυτή η συνέργεια του Ελληνισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού συνεχίστηκε, σε όλη την πορεία του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα.
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, μίας ημέρας – ορόσημου για το ελληνικό έθνος, αποτελεί ευκαιρία αναβίωσης της ιστορικής μνήμης και αφορμή θεώρησης της θέσης της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.
Η Ελλάδα είναι ένα κράτος κυρίαρχο. Συνιστά υποχρέωση της Ελλάδας, τόσο απέναντι στην ιστορίας της, όσο και απέναντι στον λαό της, η άσκηση εξωτερικής πολιτικής, με πρωταρχικό μέλημά της την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της και την ευημερία του λαού της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους διεθνείς οργανισμούς, στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις.
Η Ελλάδα, διαχρονικά αλλά ακόμα περισσότερο υπό τις παρούσες συγκυρίες, αποτελεί μοναδικό φάρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και αυτό είναι κάτι που οφείλουν να αντιληφθούν οι σύμμαχοί μας και εταίροι μας.
Η εξωτερική μας πολιτική, στην δύσκολη αυτή εποχή της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους των συμπατριωτών μας και της υπέρμετρης αύξησης του δημόσιου χρέους της χώρας, πρέπει να είναι μία εξωτερική πολιτική ενεργητική, πολυδιάστατη και δραστήρια που να υψώνει γέφυρες και να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασία με τον υπόλοιπο κόσμο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η παρουσία του απόδημου Ελληνισμού μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική. Ο απόδημος Ελληνισμό αλλάζει τις διαστάσεις της χώρας μας, ο οικουμενικός Ελληνισμός είναι μία πραγματική διεθνής δύναμη. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια που έχουμε αναλάβει, ο Απόδημος Ελληνισμός, όπως έχει επανειλημμένα αποδείξει στο παρελθόν, μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο.

Με τις σκέψεις αυτές σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο διαρκή αγώνα για μία Ελλάδα κυρίαρχη, ελεύθερη, αξιοπρεπή και κοινωνικά δίκαιη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο