Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαθήματα από τον Ράμα στους Ευρωπαίους.

Η Αλβανία και το Κόσοβο υπέγραψαν 11 συμφωνίες και μνημόνια οικονομικής συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς, όπως ανέφερε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι
Οι συμφωνίες αυτές υπεγράφησαν μετά τη δεύτερη κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων των Τιράνων και της Πρίστινας.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως πολύ σημαντική σχετικά με τα "βήματα" ενίσχυσης της συνεργασίας που ανέλαβαν οι δύο κυβερνήσεις.
Οι κυβερνήσεις μας πρέπει να άρουν όλα τα εμπόδια, ώστε η οικονομική συνεργασία να είναι πολύ πιο αποδοτική δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ίσα Μουστάφα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι οι Αλβανοί είναι ένα παράδειγμα της συνύπαρξης με άλλες εθνότητες, και για τον λόγο αυτό ζητούμε από την κυβέρνηση της Σερβίας να εγγυηθεί στους Αλβανούς της κοιλάδας του Πρέσεβο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ό,τι εγγυάται η κυβέρνηση της Πρίστινας για του Σέρβους του βορείου τμήματος του Κοσόβου.
Αναφορικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της περιοχής, ο Έντι Ράμα, δήλωσε: Το καθεστώς της βίζας σήμερα είναι κυνική αδικία προς το Κόσοβο. Παραβιάζει όχι μόνο την αξιοπρέπεια του Κοσόβου, αλλά της ίδιας της Ευρώπης. Η διατήρηση του Κοσόβου, υπό το καθεστώς της βίζας, αποτελεί ντροπή για την ΕΕ.
Σχόλιο: Αν και η Αλβανία είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά από όλες τις απόψεις ο Ράμα δεν αποθαρρύνεται και συμβουλεύει τους πάντες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο