Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σερβία: Η επέτειος της έναρξης της επίθεσης του ΝΑΤΟ


Μάρτιος 24, 2015.

Βελιγράδι.

«Εκδηλώσεις μνήμης και κατάθεση λουλουδιών σε μνημεία σε όλη τη Σερβία, σήμερα, σηματοδοτούν  την 16η επέτειο από την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της χώρας μας, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας- ΟΔΓ, στις 24 Μαρτίου 1999», σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.Κεντρική τελετή της επετείου μνήμης θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας , Αλεξαντάρ Βούτσιτς.

  Σημειώνεται ότι η επίθεση κατά της Σερβίας ή της ΟΔΓ, έγινε χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τότε ήταν διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ ο Αμερικανικός στρατηγός Wesley Clark και γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ο Χαβιέ Σολάνα.Η Ομοσπονδία της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας δέχθηκε επίθεση κατόπιν ενοχής της,  για την ανθρωπιστική καταστροφή στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια,  και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το μελλοντικό καθεστώς της επαρχίας, που διεξήχθη στο Ραμπουγιέ και το Παρίσι.

Μετά τη συνέλευση της Σερβίας που επιβεβαίωσε ότι δεν αποδέχεται την απόφαση για παρουσία ξένων στρατευμάτων στο έδαφός της, πρότεινε οι δυνάμεις του ΟΗΕ να επιβλέπουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο. 

Το ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου 1999 και ώρα 19:45 άρχισε αεροπορικές επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ και με την αεροπορία σε πολλά μέρη στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Δεκαεννέα χώρες της συμμαχίας άρχισαν αν βομβαρδίζουν από πλοία στην Αδριατική και από τέσσερις αεροπορικές βάσεις της Ιταλίας.

Στόχοι καταρχήν αποτέλεσαν εγκαταστάσεις της άμυνας της Γιουγκοσλαβίας, υποδομές  και στρατόπεδα, κατόπιν και σε αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Σερβίας, στη βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2.500 ατόμων (σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο συνολικός αριθμός ήταν περίπου 4.000) και οι τραυματίες ήταν περισσότεροι από 12.500.

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας αναφέρουν ότι περίπου 1.008 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν.

πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …