Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανική Αστυνομία: ΙΣΙΣ εν δράσει στην Αλβανία! - Grupi i tritolit që sulmoi policinë, flamuj dhe simbole të ISIS në Facebook (FOTO)


Grupi i tritolit që sulmoi policinë, flamuj dhe simbole të ISIS në Facebook (FOTO)

Foto të luftëtarëve të ISIS-it, foto personale me shenjën e liderit të ISIS me gishtin tregues lart, flamuj të ISIS, parulla arabisht…
Të lindur të gjithë pas 90-s.
Çfarë po ndodh në Lazarat? Disa kundravajtje të thjeshta penale apo krime me sfond më të rënduar se ajo që shfaqet në kronikat e dhëna nga mediat ditët e fundit?
“Tërësia e veprimeve kriminale e autorëve formëson gjithashtu elementë të figurës së veprës penale të kryerjes së “veprimeve me qellime terroriste”, veprime të pasqyruara edhe ne rrjetet sociale…” – thuhet në një material të policisë  që i ka kaluar ditët e fundit Prokurorisë për Krime të Rënda..
Burime të policisë thanë për DITA se të paktën nëntë aksione kriminale që kanë nisur prej gushtit të vitit të kaluar dhe kanë kulmuar me goditjen e policisë disa ditë më parë nuk janë vepra të shkëputura nga njëra tjetra.
Janë aksione të menduara dhe të organizuara nga një grup të rinjsh më i madhi i të cilëve i datëlindjes ‘90 të cilët shfaqin problematikë më të rënduar se profili i thjeshtë i një shkelësi ligji ordiner.
Krimet në fjalë përfshijnë vënie zjarri dhe shpërthime ekslozivi dhe kanë nisur prej mesit të gushtit 2014, pak pas ndërhyrjes në Lazarat të policisë.
Në 17 mars atentatet e përsëritura kulmuan me një përplasje me policinë. Rreth orës 20:30 në lagjen Lenxat të fshatit Lazarat, nga automjeti tip Mistubishi me targa KO 7793 B, është qëlluar me armë zjarri në drejtim të punonjësve të policisë të cilët kryenin sherbim në atë zonë.
Dy ditë më pas rreth orës 23:30 është vendosur eksploziv në shtyllën elektrike.
Në datat 20 dhe 22 janë përsëritur shpërthimet pranë banesave të disa shtetasve përfshirë ata që konsiderohen prej grupit në fjalë si ndihmues të policisë në aksionin e 2014-s.
“Nga hetimet e kryera është konfirmuar se motivi i këtyre ngjarjeve është i lidhur me veprimtarinë policore të goditjes së elementëve kriminal gjatë operacionit policor “Lazarati 2014” – thuhet në raportin e policisë.
Policia e Gjirokastrës ka kopsitur tashmë dosjen e plotë. Në materialin që kjo polici i ka referuar Prokurorisë së Krimeve të Rënda lexohen edhe emrat e të rinjve në fjalë:
“Bazuar në provat e administruara rezulton e provuar se autorë të ketyre ngjarjeve kriminale janë shtetasit:
1- Arbion Adil Aliko, i datëlindjes 28.12.1995, lindur dhe banues në Lazarat, Gjirokastër, me precedent kriminal i shpallur në kërkim që prej datës 22.06.2014
2 – Alban Adil Aliko, i datëlindjes 25.11.1997, lindur dhe banues në fshatin Lazarat, Gjirokastër, me precedent kriminal i shpallur në kërkim që prej datës 21.08.2014
3 – Viktor Xhemil Aliko, i datëlindjes 14.09.1990, lindur dhe banues në Lazarat, Gjirokastër, me precedent kriminal i shpallur në kerkim që prej datës 13.11.2014
4 – Thimjo Irakli Ceka, i datëlindjes 30.07.1995, lindur në Përmet dhe banues në Gjirokastër, i dënuar më pare, i shpallur në kërkim më datë 20.03.2015
5 – Bervin Kastriot Basho, i datëlindjes 24.12.1993, lindur dhe banues në Lazarat, Gjirokastër, me precedent kriminal i cili rezulton person i shpallur në kërkim prej datës 17.03.2015
Ata akuzohen ndër të tjera edhe për vrasje të punonjësve të policisë e kryer në bashkëpunim e ngelur në tentativë, shkatërrim prone, prodhim dhe mbajtje pa leje e armëve luftarake dhe e municioneve / DITA

Η ομάδα της δυναμίτιδας που επιτέθηκε πριν από λίγες μέρες στην αστυνομία, λατρεύει και θαυμάζει το ΙΣΙΣ (φωτογραφίες)

Φωτογραφίες των πολεμιστών του ΙΣΙΣ, προσωπικές φωτογραφίες με το σύμβολο του αρχηγού του ΙΣΙΣ, συνθήματα στα αραβικά….
Γεννημένοι όλοι μετά το 90.
Τι γίνεται στο Λαζαράτι! Μερικές απλές παρανομίες οι εγκλήματα με τρομοκρατικό φόντο;
«Το σύνολο των εγκληματικών ενεργειών των αυτουργών δημιουργεί επίσης  στοιχεία μιας εικόνας ποινικού έργου που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «πράξεις με τρομοκρατικά κίνητρα», πράξεις που καθρεπτίζονται και στα μέσα κοινωνική δικτύωσης…» - αναφέρει ένα υλικό της αστυνομίας που έχει περάσει τις τελευταίες μέρες στην Εισαγγελία Ποινικών Εγκλημάτων…
Πηγές της αστυνομίας είπαν στην εφημερίδα Ντιτα πως τουλάχιστον εννέα εγκληματικές πράξεις που έχουν γίνε από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους και αποκορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίων της αστυνομίας μερικές μέρες νωρίτερα δεν είναι έργα αποκομμένα μεταξύ τους.
Είναι πράξεις προμελετημένες  και οργανωμένες από μια ομάδα νέων που ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 90  , οι οποίο εμφανίζουν συγκεκριμένη βαριά προβληματική από το προφίλ ενός απλού παρανόμου.
Τα εγκλήματα τα οποία έχουν κάνει περιλαμβάνουν, εμπρησμό και επιθέσεις με εκρηκτικό υλικό.
Στις 17 Μαρτίου οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις  αποκορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίων της αστυνομίας. Περίπου στις 20:30 στην γειτονιά Λεντζάτη του χωριού Λαζαράτη, από το αυτοκίνητο μάρκας Mistubishi με πινακίδες ΚΟ 7793 Β (Κορυτσάς), έχει πυροβολήσει με διάφορα όπλα εναντίων της αστυνομίας που βρίσκονταν εν υπηρεσία.
 Μετά από δυο μέρες περίπου στις 23:30 έχει τοποθετηθεί εκρηκτική ύλη σε στύλο ηλεκτροδότησης. Στις 20 και 22 έχουν επαναληφθεί επιθέσεις κοντά στις κατοικίες μερικών υπηκόων που θεωρούνται πως βοήθησαν την αστυνομία κατά την επιχείρηση του 2014.
«Από τις έρευνες που έχουν γίνει έχει επιβεβαιωθεί πως το κίνητρο των επιθέσεων αυτών είναι συνδεδεμένο με αστυνομική δραστηριότητα κατά των εγκληματικών στοιχείων κατά την αστυνομική επιχείρηση «Λαζαράτη 2014» - αναφέρει η αστυνομία. .
Η αστυνομία της Αργυροκάστρου έχει ετοιμάσει πια το φάκελο και το υλικό έχει παραδοθεί στην Εισαγγελία
Με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει αποδεικνύεται πως οι αυτουργοί των πράξεων αυτών είναι
1-     Αρμπιόν Αντιλ Αλίκο  ημερ γεν. 28-12-1995, στο Αργυρόκαστρο,  γεννημένος και κάτοικος Λαζαράτη, Αργυρόκαστρο, με εγκληματικό ιστορικό ο οποίος αναζητείτε από τις 22.06.2014
2-     Ο Αλμπάν Αντιλ Αλίκο ημερ γεν 25.11.1997 κάτοικος Λαζαράτη Αργυρόκαστρο με εγκληματικό ιστορικό και αναζητείτε από τις 21/08/2014
3-     Βίκτωρ Τζεμίλ Αλίκο ημερ. γεν 14.09.1990 γεννημένος και κάτοικος Λαζαράτη, Αργυρόκαστρο, με εγκληματικό ιστορικό , αναζητείτε από τις 13.11.2014.
4-     Θύμιος Ηρακλή Τσέκα, ημερ. γεν. 30/07/1995 γεν. στην Πρεμετή κάτοικοι Αργυροκάστρου, πρώην κατάδικος, καταζητείτε από τις 20/03/2015 (ορθόδοξος η μουσουλμάνος με ορθόδοξα ονόματα που άλλαξαν από συμφέρον, άρα πολύ επικύνδινος)
5-     Μπερβίν Καστριώτ Μπάσο, γεν. 24.12.1993, γενν. Και κάτοικος Λαζαράτης, Αργυρόκαστρο, με εγκληματικό ιστορικό, ο οποίος καταζητείται  από τις 17/03/2015
Επίσης κατηγορούνται και για την προσπάθεια δολοφονίας των αστυνομικών λειτουργών, καταστροφή περιουσίας, παραγωγή και χρήση πολεμικών όπλων.
l2l1arbion aliko 1lazaratjihad lazaratbervini ne fb lazaratarbion ne fb2
tjetritjetri 2
tjeter 3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο