Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντόναλντ Λού: «Άτομα με ύποπτο παρελθόν στις λίστες υποψηφίων δημάρχων στην Αλβανία»

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου, δήλωσε ότι στους καταλόγους των υποψηφίων δημάρχων στης εκλογές της 21ς Ιούνιο έχει και άτομα πιθανόν με σκοτεινό παρελθόν και εμπλεκόμενοι σε εγκληματικές δραστηριότητες.
«Υποσχεθήκαμε ότι θα ελέγξουμε τους καταλόγους υποψηφίων δημάρχων για να ανακαλύψουμε άτομα που συνελήφθησαν ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, τόσο εδώ στην Αλβανία όσο και σε άλλες χώρες. Σε γενικές γραμμές αισθανόμαστε καλά για το περιεχόμενο των καταλόγων, για την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού γυναικών. Έχουμε εντοπίσει όμως αρκετά άτομα που πιθανόν να έχουν σκοτεινό παρελθόν και ανάμιξη σε εγκληματικές δραστηριότητες, και αυτό το συζητάμε με τους πολιτικούς ηγέτες», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου.
Μετά από τη δήλωση αυτή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελεσι, ανέφερε ότι η δήλωση του κ. Λου θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των υποψηφίων.
Εν το μεταξύ βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης ότι έχει συμπεριλάβει στους καταλόγους της ος υποψήφιους δημάρχους 9 άτομα με ύποπτο παρελθόν και με επιβαρυμένο ποινικό μητρώο.
Στην Αλβανία εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι στην πολιτική ζωή της χώρας δραστηριοποιούνται και προσπαθούν να εισέλθουν άτομα με σκοτεινό και ύποπτο παρελθόν.
Το Αλβανικό Κοινοβούλιο ανέθεσε σε ad hoc επιτροπή του το έργο να ελέγξει το παρελθόν ανώτερων αξιωματούχων και πολιτικών, για να αποφευχθεί η παρουσία όσων εμπλέκονται με την μυστική υπηρεσία του κομμουνιστικού καθεστώτος (η περιβόητη "Sigurimi") και εκείνων που πιθανόν να εμπλέκονται με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.
Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο