Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ομπάμα στην Ελληνική Εθνική Εορτή στο Ούασιγκτον!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Κατά την δεξίωση για την ελληνική ανεξαρτησία στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνά και τόνισε ότι οι ΗΠΑ «ως φίλη και σύμμαχος χώρα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειές των Ελλήνων και της κυβέρνησής τους για ένα πιο φωτεινό μέλλον». Μίλησε, μάλιστα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην εκδήλωση και εμφανίσθηκε να τον ακούει με προσοχή, ενώ τόνισε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα.
Δείτε τον Μπαράκ Ομπάμα να λέει «Ζήτω η Ελλάς»:
Κατά τον χθεσινό χαιρετισμό του, ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε τη συμπαράσταση των ΗΠΑ στον ελληνικό λαό. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «οι ρίζες που μοιραζόμαστε είναι βαθειές, οι δεσμοί μεταξύ μας έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων, και στεκόμαστε δίπλα στους φίλους και συμμάχους μας στην Ελλάδα σήμερα καθώς συνεχίζουν να περνούν πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές.

Κατά την ολιγόλεπτη συνομιλία τους, ο αμερικανός Πρόεδρος και ο κ. Βαρουφάκης αντάλλαξαν εμπειρίες από την αμερικανική και την ελληνική κρίση, με τον κ. Ομπάμα να τονίζει ότι όλοι πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς για την επίλυση της κρίσης, όπως έκανε και ο ίδιος κατά την διάσωση της Γουόλ Στρητ.
«Κάναμε μια σύγκριση της δικής μας εμπειρίας που ειναι αντίστοιχη και πολύ διαφορετική ταυτοχρονα», ανέφερε ο κ. Βαρουφακης και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια ανταλλαγή απόψεων για το σημαίνει αυτό, για τις δυσκολίες που ειχε εκείνος, στην δική του περιπτωση με την κατασταση στην Γουολ Στριτ, ενώ στην περίπτωση της ελληνικής κρισης το θέμα ήταν η μεταφορα των ζημιών στους ώμους των φορολογουμένων της Ελλαδας και της Ευρωζώνης.
«Εξετάσαμε και την αναγκη αναζητησης πρακτικών και ουσιαστικών τρόπων για το πώς μπορεί να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση, είτε από ατύχημα είτε από μη ελεγχόμενες διαδικασίες», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης που υπογράμμισε οτι ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την προσωπική του συμπαράσταση και αυτή της κυβέρνησής του, ενώ παράλληλα είπε ότι πρέπει οι εταιροι να δείξουν ευελιξία, για να προσθέσει απο την πλευρα του ο κ. Βαρουφακης ότι και η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το ιδιο και να συμβιβαστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι σε βαθμό υποτέλειας.

Κατά τον κ. Βαρουφακη, ο οποίος αργοτερα σημερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου, ειναι ξεκάθαρο οτι ο ίδιος ο κ. Ομπάμα και η κυβέρνησή του εκδηλώνουν «την απόλυτη συμπαράστασή τους στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης».
Μεγάλη προσέλευση
Μεγάλη ήταν η προσέλευση εκπροσώπων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην Ανατολική Αϊθουσα (East Room) του Λευκού Οίκου, όπου έγινε ο καθιερωμένος εορτασμός της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 17.15 τοπική ωρα Ουάσιγκτον με σύντομο σχόλιο του Αντιπροέδρου Τ. Μπάιντεν.
Την ομογένεια εκπροσώπησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ενώ και άλλοι γνωστοί Ελληνοαμερικανοί, ανάμεσά τους και ο ηθοποιός John Stamos, έδωσαν το παρών. 

Καθημερινή 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …