Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανικό δημοσίευμα: Ο Βαγγέλης Ντούλε με τον μητροπολίτη Κόνιτσας

Στη φωτογραφία  με κόκκινους αριθμούς είναι 1. Ο Βαγγέλης Ντούλε, 2. Ο μητροπολίτης  Σεβαστιανός και 3. Ο επικεφαλής της ΣΦΕΒΑ.

Απρίλιος 17, 2015.

 Αλβανικό δημοσίευμα εν όψει της προεκλογικής περιόδου των δημαρχιακών εκλογών του Ιουνίου,   φιλοξενεί σήμερα φωτογραφία του προέδρου του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε, που τραβήχτηκε στις αρχές του 1990 που τον δείχνει με τον μητροπολίτη Κόνιτσας, Σεβαστιανό.


Γράφει συγκεκριμένα: 

«Ο Βαγγέλης Ντούλε στις αρχές του 1990, είχε τακτικές επαφές με τον Μητροπολίτη της Κόνιτσας, τον Σεβαστιανό, έναν φανατικό αντι-αλβανό και ιδρυτή της Φοιτητικής Ένωσης ΣΦΕΒΑ για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου και  της ΠΑΣΥΒΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Βορειοηπειρωτικού αγώνα).

Ο Ντούλε είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του υποκαταστήματος ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης, Grigori Drigoja, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής των  εξτρεμιστικών ομάδων των φοιτητών για την προσάρτηση στην Ελλάδα της νότιας Αλβανίας.


Η φωτογραφία που παρουσιάζεται είναι του 1992 και είναι πιθανόν να λήφθηκε στη Θεσσαλονίκη,  σε αυτήν είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου, κ. Βαγγέλης Ντούλε, που δείχνει τη θέση του στην οργάνωση ΣΦΕΒΑ, γράφει η αλβανική Lajm, που δημοσιεύει  υλικό από του  A.Llalla.

Ο κ Llalla μάλιστα σήμερα αφού μας έστειλε αρκετές φωτογραφίες ως σχόλια σε δημοσιοποιημένο που αναφερόταν σ' αυτόν, αφού σχολίασε με διάφορους τρόπους στο τέλος μας είπε "θα δεις ζωντανοί θα είμαστε και εγώ θα σας βρω..." το οποίο μάλλον αποτελεί έμμεση απειλή. Φυσικά εμείς του είπαμε πως δεν φοβόμαστε, όμως πολλοί εξτρεμιστές στην χώρα αυτή θεωρούν πως δημοκρατία είναι όλοι να τους ακούν χωρίς να αντιλέγουν λες και κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …