Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανία και Κόσοβο τροφοδοτούν ISIS

Μόνο από το Κόσοβο, πολεμούν στη Μ. Ανατολή πάνω από 800 τζιχαντιστές.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ενδεικτικό της δράσης φανατικών μουσουλμάνων ιερωμένων είναι ότι δικαστήριο της Πρίστινας διέταξε τη σύλληψη του ιμάμη στην πόλη Γκνίλανε, Ζεκερία Τσαζίμι, ο οποίος θεωρείται ο κύριος εκφραστής της τζιχάντ στο Κόσοβο, ύποπτος για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Σε μια άλλη κίνησή της η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε άλλους δεκατέσσερις ιμάμηδες, μεταξύ των οποίων αυτόν του μεγάλου τεμένους της Πρίστινας, ονόματι Σεφτσέτ Κρασνίτσι, καθώς και τον χότζα της πόλης, και τους απέδωσε κατηγορίες για διάδοση θρησκευτικού φανατισμού.

Με την κωδική ονομασία «Δαμασκός», οι Αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης εξαπέλυσαν γιγαντιαία επιχείρηση σε τεμένη και σπίτια μεγάλων πόλεων της χώρας και συνέλαβαν δώδεκα άτομα, μεταξύ αυτών και ιερωμένους μουσουλμάνους, ως υπόπτους για τα αδικήματα της χρηματοδότησης τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, δημόσιας προτροπής σε τρομοκρατικές πράξης κ.ά. Πέντε εξ αυτών, ανάμεσά τους ο ηγέτης μιας ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης και αρχηγός των Ουαχαμπιτών της Βοσνίας, Χουσεΐν Μπόζνιτς, προφυλακίστηκαν και ορίστηκε δικάσιμος.

Από την άλλη, ο Σελβεντίν Μπεγκάνοβιτς, ιμάμης από το χωριό Τρνόβι στη Βορειοδυτική Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έχει γίνει στόχος των σκληροπυρηνικών. Μέσα σε μόλις έναν μήνα δέχθηκε τρεις επιθέσεις λόγω της συνεχούς κριτικής που ασκούσε στους ισλαμιστές από τη Βοσνία που πολεμούν στο πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους».

Στη Βουλγαρία, που θεωρείται ο χερσαίος διάδρομος των Βαλκάνιων τζιχαντιστών στο «πηγαινέλα» τους στα μέτωπα της Μ. Ανατολής, η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη Αχμέντ Μούσα Αχμέντ στην πόλη Παζάρτζικ με τις κατηγορίες της διασποράς ακραίας ιδεολογίας και σύστασης δικτύου επιμελητειακής υποστήριξης τζιχαντιστών που διέσχιζαν τη χώρα με προορισμό την Τουρκία και κατάληξη τη Συρία. Στη «δίκη του ριζοσπαστικού Ισλάμ», όπως ονομάστηκε, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Ομως οι διώξεις δεν πτοούν τους ιεροκήρυκες του θρησκευτικού φανατισμού που πολλαπλασιάζονται θέτοντας υπό τον έλεγχό τους ολοένα περισσότερα τεμένη, ενισχύοντας τα δίκτυα προσηλυτισμού και στρατολόγησης. Μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Πρίστινα έδειξε ότι, κατ’ αναλογία πληθυσμού, η Αλβανία και το Κόσοβο είναι οι χώρες που στέλνουν τους περισσότερους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ. Μόνο από το Κόσοβο, πολεμούν στη Μ. Ανατολή πάνω από 800 τζιχαντιστές. Στην έρευνα αποκαλύπτεται η ύπαρξη δικτύου στρατολόγων ιμάμηδων με έδρα το Τέτοβο της FYROM. Οι φανατικοί ιεροδιδάσκαλοι φτάνουν εκεί όπου πληθυσμιακά η υπεροχή του αλβανικού στοιχείου είναι συντριπτική, από την Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Πακιστάν, Κατάρ κ.ά., και από εκεί διαχέονται σε Κόσοβο, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Βουλγαρία. Αυτοί προχωρούν στη στρατολόγηση νέων για τζιχάντ, φροντίζουν για τη μετάβασή τους στα πολεμικά μέτωπα και αναλαμβάνουν την προστασία των οικογενειών τους που μένουν πίσω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο