Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ρωσία βάζει «stop» στα σχέδια του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού στα Βαλκάνια

Η παρέμβαση της Ρωσίας στα Βαλκάνια έχει πάρει σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια επιστροφής της σε μια περιοχή με μια ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, ειδικά λόγω της χάραξης των αγωγών φυσικού αερίου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα σχέδια για την δημιουργία της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας» απασχολούν το Κρεμλίνο το οποίο αντιτίθεται σφόδρα .
Με αφορμή  τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού  Έντι Ράμα, περί ‘ενώσεως Αλβανίας και Κοσσόβου», το Κρεμλίνο «υπενθύμισε στον Αλβανό πολιτικό ότι « δεν παίζει μόνος του» σε αυτό το σχεδιαζόμενο εγχείρημα.
rusia
«Η  «παν-αλβανική» ρητορική δεν θα συμβάλει  στην διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια», ανακοίνωσε  η Μόσχα , σύμφωνα με το  σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο  b92.net
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε σε πρόσφατη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα για την μελλοντική επανένωση της χώρας και του Κοσσυφοπεδίου του » μέσω της ΕΕ, ή με τον κλασικό τρόπο. Το Κρεμλίνο «χτυπώντας το σαμάρι» ( Έντι Ράμα) , «στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ», ότι  η Ρωσία «συμμετέχει» ενεργά πλέον στα τεκταινόμενα μη επιτρέποντας σε κανέναν να το αμφισβητήσει αυτό.
«Η Μόσχα επισύρει την προσοχή του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και της δήλωσης του την 4η Απριλίου , σχετικά με τη δυνατότητα των Αλβανών να «ενωθούν»( Αλβανία –Κόσσοβο)  με την κλασική έννοια , μιλώντας στην ουσία για  αλλαγή των συνόρων στην περιοχή, μέσω της  ευρω-ολοκλήρωσης του Κοσσυφοπεδίου»  ανέφερε το ρωσικό υπουργείο , σύμφωνα με το πρακτορείο εισδύσεων Itar – TASS.
«Υποθέτουμε ότι δεν έχει σημασία ποιες σκέψεις ή κίνητρα θα μπορούσαν να βρίσκονται  πίσω από τις δηλώσεις  του Ράμα, αλλά η επανεμφάνιση της « Μεγάλης Αλβανίας», δεν συμβάλλει στην διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και καλής γειτονίας στην περιοχή των Βαλκανίων, το οποία είναι ζωτικής σημασίας για την Ρωσία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε το  ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών .
flag-killers-albanians
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentpapostagma.gr, η δυναμική επανεμφάνιση το τελευταίο διάστημα του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού μας «ενδιαφέρει» ως χώρα άμεσα. Άλλωστε η υποδούλωση της Βόρειας Ηπείρου « με το έτσι θέλω» από τους  Αγγλογάλλους στο νεοσύστατο τότε αλβανικό κράτος  ακόμα βασανίζει τις ζωές χιλιάδων Ελλήνων της περιοχής. Τώρα με τις ευλογίες της δύσης , ( ΗΠΑ. Γερμανία, ΕΕ) ετοιμάζουν την δημιουργία ενός  Αλβανικού υπερκράτους. Το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να αντιδράσει δυναμικά μιας και η Σερβία αποτελεί μια χώρα  συην οποία διαθέτει ισχυρά  ορίσματα. Η ετέρα χώρα που θα αποτελέσει αντικείμενο αντιπαλότητας είναι η Βοσνία και η προσπάθεια να «εισέλθει» και αυτή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τα βαλκάνια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις διαδρομές των αγωγών φυσικού αερίου για αυτό και θα αποτελέσουν για μια φορά  ακόμη στην μακραίωνη ιστορία τους, αντικείμενο « εκμετάλλευσης» των δύο υπερδυνάμεων.
πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …