Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση του ΕΣΒΗ 1914 στην Αθήνα με θέμα "Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα 101 χρόνια μετά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας"


H σημαία του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914", πίσω από το πάνελ των ομιλητώνΛίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στην πρώτη σειρά των επισήμων από αριστερά: Αντιστράτηγος Χρήστος Μπολώσης, πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, Ναύαρχος Περικλής Κυρίτσης - Σπυρομήλιος, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Στέφανος Φούσας. 
Στη δεύτερη σειρά στην άκρη δεξιά διακρίνεται ο πρώην Έπαρχος Μεσοποτάμου Βασίλης Καλυβάς, που ήρθε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. 


Ο εξόριστος κατά τη διάρκεια του κομουνιστικού καθεστώτος κ. Σπύρος Κουμπούλης (αριστερά) και ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς.Στο πάνελ από αριστερά προς δεξιά: Θαλής Μυλωνάς (πρώτος ομιλητής), Ιωάννης Παπαφλωράτος (δεύτερος ομιλητής), Γρηγόρης Γκιζέλης (συντονιστής), Σταύρος Γκίνος (εκπρόσωπος ΕΣΒΗ 1914) Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων Σπύρος Δημητρίου απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους των συνδιοργανωτών.


Ο Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Θαλής Μυλωνάς κατά την ομιλία του με θέμα "Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και η σύγχρονη πραγματικότητα"Ο Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Ιωάννης Παπαφλωράτος στην ομιλία του με θέμα: "Το διπλωματικό παρασκήνιο του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος έως την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας"Βράβευση του κ. Θαλή Μυλωνά με την τιμητική - αναμνηστική σημαία του ΕΣΒΗ 1914, από τον κ. Σπύρο Δημητρίου.Βράβευση του κ. Ιωάννη Παπαφλωράτου με την τιμητική - αναμνηστική σημαία του ΕΣΒΗ 1914, από τον Ναύαρχο κ. Περικλή Κυρίτση - Σπυρομήλιου, γόνο της γνωστής ηρωικής οικογένειας της Χιμάρας.Η τοποθέτηση του κ. Σταύρου Γκίνου εκ μέρους του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" σχετικά με την κατάσταση σήμερα στη Βόρειο Ήπειρο και την περιγραφή των αυτονομιακών καθεστώτων για εθνικές μειονότητες στην Ευρώπη που καθιστούν επίκαιρη και ρεαλιστική την διεκδίκηση του αιτήματος Αυτονομίας για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Άποψη από το κοινόΗ εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου


Φωτογραφίες: Θωμαϊς Παριανού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …