Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

tourkia-alvania
Στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης ελάχιστοι είναι εκείνοι που θυμούνται τα εθνικά θέματα. Δεν υπήρξε και δυστυχώς δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης με αποτέλεσμα αυτή να έχει εξελιχθεί σε εθνική απειλή κατά της χώρας, κατά του λαού, κατά του έθνους. 
Από την μία oι Σκοπιανοί προκαλούν συνεχώς με το όνομα »Μακεδονία” και οι Αλβανοί δηλώνουν πως τα σύνορά τους είναι στην Πρέβεζα!
Την ίδια ώρα στην Θράκη οι πράκτορες δρουν ανεξέλεγκτα προπαγανδίζοντας την απόσχιση εδαφών από την ελληνική επικράτεια και ο γιός του Ερντογάν προαναγγέλλει προβοκάτσια, λέγοντας σε σύναξη πρακτόρων ότι »όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα».
Οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας παρά τις διεθνείς συνθήκες.
Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η Αλβανία έθεσε με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα Τίρανα έκαναν έντονο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο! 
Ουσιαστικά, η Αλβανία θέτει με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.
Και κάπου εδώ εμπλέκαται η Τουρκία και ο »σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν. Πριν λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος, θεμελίωσε στα Τίρανα ένα τζαμί, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις, την περιφερειακή κατάσταση και τις πρόσφατες εξελίξεις στα Σκόπια.
Στην Αλβανία το ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά  το 60% και ο Ερντογάν »βλέπει» στη χώρα μια δυτική »αποικία΄΄, γι “αυτό και στηρίζει υπογείως  τον Έντι Ράμα για να προβληθεί το όραμα της λεγόμενης »Μεγάλης Αλβανίας».
Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, ήρθε σε επαφή με στελέχη του ανθελληνικού κόμματος των Τσάμηδων (PDIU). 
Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε την απόφασή του για την επίσημη ένταξη του PDIU, ως εταίρου, στον κυβερνητικό σχηματισμό. 
Πρόκειται για μια κίνηση καθαρά εχθρική προς την πατρίδα μας, η οποία δυναμιτίζει ακόμη πιο πολύ το ήδη τεταμένο κλίμα των ελληνο-αλβανικών σχέσεων.
Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας και της Αλβανίας για διολίσθηση σε μια »ψυχροπολεμική» κατάσταση με την Ελλάδα τη στιγμή που τα Βαλκάνια με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο κινδυνεύουν να βυθιστούν ξανά στο χάος. 
Ας δούμε όμως σε αυτό το σημείο ποιοι είναι οι τσάμηδες .
Οι τσάμηδες βοηθούσαν με κάθε τρόπο τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,χαιρετούσαν φασιστικά και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα πολλούς Έλληνες πατριώτες.
Μάλιστα, παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Ελλήνων, φθάνουν στο σημείο ακόμα και σήμερα, χωρίς καμία αιδώ, να διεκδικούν και ελληνικά εδάφη.
Οι Τσάμηδες, μουσουλμάνοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι σήμερα φανατικοί  εκφραστές του δόγματος Νταβούτογλου, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του μουσουλμανικού τόξου. 
Οι τούρκοι χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα την Αλβανία, με στόχο να αποδυναμώσουν την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.
Στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 296 τουρκικές εταιρείες σε διάφορους τομείς, ενώ η Τουρκία έχει ήδη επενδύσει στην Αλβανία 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η συνεργασία τους, πέρα από το εμπορικό επίπεδο, έχει φθάσει και στο στρατιωτικό.
Πριν 1,5 χρόνο αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε, στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της οικονομικής αυτής βοήθειας.
Η συμφωνία συνεργασίας συνίσταται στην παροχή, από την τουρκική πλευρά, του ποσού των 1.137.500 δολαρίων για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παροχή βοήθειας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κουτσοβάς στη νότια Αλβανία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει με κάθε θυσία να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι »φίλοι» μας γείτονες Αλβανοί, είναι πρόθυμοι ναι βοηθήσουν τον »σουλτάνο».
Και πράγματι, ποιοι καλύτεροι στρατιώτες της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς;
Έπαιξαν τον ρόλο αυτό στο παρελθόν, μπορούν να το παίξουν κάλλιστα και στο μέλλον.
Διαρκής επιθυμία της Τουρκίας, προτάσοντας το επιχείρημα της ίδιας θρησκείας, ήταν η δημιουργία μιας συμμαχίας στα Βαλκάνια τέτοιας που θα τη καθιστούσε άμμεσο δρώντα αν όχι ηγεμόνα της περιοχής. 
Η πολιτικοστρατιωτική επιρροή που επιχειρεί η Τουρκία στα Βαλκάνια βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση αδύναμων κρατών που ωστόσο είναι εν δυνάμει παράγοντες αστάθειας.
Τα Σκόπια η Αλβανία η Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο θεωρούνται στενοί συνεργάτες των Τούρκων και άρα πρόθυμοι να υλοποιήσουν τα όνειρα του δίδυμου Ερντογάν-Νταβούτογλου.
Η σημερινή κυβέρνηση και κυρίως τα αρμόδεια υπουργεία ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ πρέπει να είναι αρκετα προσεκτικά με τις ύποπτες κινήσεις της Αλβανίας, που στην ουσία όπως είπαμε παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας και να πράξουν τα δέοντα.
Από τη μία να καταγγείλουν στα αρμόδια διεθνή όργανα αυτές τις προκλητικές κινήσεις και από την άλλη κυρίως το ΥΠΑΜ, να έχει σε πλήρη ετοιμότητα για πάν ενδεχόμενο τις Ενοπλες Δυνάμεις, διότι τα Βαλκάνια »βράζουν».
πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …