Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανία: Δεν επετράπη στους Κομμουνιστές να παραστούν σε μνημείο της Απελευθέρωσης


Μάιος 7, 2015.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- οι κομμουνιστές, σήμερα,  δεν είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν στεφάνι στο νεκροταφείο των μαρτύρων, μαζί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.


Η αστυνομία δεν επέτρεψε τους Αλβανούς κομμουνιστές να εισέλθουν στο χώρο του νεκροταφείου, δίχως να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

Επί δύο χρόνια οι κομμουνιστές εμφανίζονταν σε παρόμοιες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την κυβέρνηση Ράμα.

Ο πρωθυπουργός και ορισμένοι υπουργοί  έγιναν δέκτες  έντονης κριτικής, όχι μόνο από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη, αλλά και από διάφορες ξένες διπλωματικές αποστολές στη χώρα.

Ως φαίνεται- συνεχίζει το δημοσίευμα- πρόκειται για μια πολιτική κίνηση του πρωθυπουργού, για να δείξει διάσταση από τους κομμουνιστές ενόψει  της προεκλογικής εκστρατείας της κυβέρνησης για τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο Ράμα ήταν αυτός που δεν επέτρεψε του κομμουνιστές Αλβανούς να αποδώσουν φόρο τιμής μαζί του, στο μνημείο της Μητέρας Αλβανίας, για τα εβδομήντα χρόνια της απελευθέρωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο