Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το εθνικιστικό ποίημα που απήγγειλε μαθήτρια τουρκικού σχολείου στην Αλβανία συγκίνησε τον Ερντογάν! - Poezia nacionaliste e kënduar nga një nxënëse Medreseje që preku Erdoganin!

Σχόλιο: Αυτή η είδηση πρέπει να ταρακουνήσει τους Έλληνες και να τους βοηθήσει να καταλάβουν, τι είναι η Αλβανία και πόσο πολύ δουλεύει η Τουρκία εδώ, ενώ η Ελλάδα και δύο Σχολεία που έχει με το ζόρι τα κρατάει και κάνει ότι θέλουν οι Αλβανοί, τα παιδιά μαθαίνουν την ψεύτικη ιστορία τους οι οποία εμπνέεται από το μίσος προς τους Έλληνες. Ξυπνήστε!!!!!
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ, βρέθηκαν σε χωριό της Αλβανίας, στα εγκαίνια τζαμιού - Τι ήταν αυτό που τους συγκίνησε; Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Εμινέ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία και χθες βρέθηκε στο χωριό Πρέζα, λίγο έξω από τα Τίρανα για να παραστεί στα εγκαίνια τζαμιού.Κατά την διάρκεια των εγκαινίων μια μαθήτρια τουρκικού θρησκευτικού σχολείου σηκώθηκε να απαγγείλει ένα ποίημα, αφιέρωμα στους μουσουλμάνους, που έγραψε ο Τούρκος εθνικός ποιητής, Arif Nihat Asya, ο οποίος απεβίωσε το 1975. Ο Τούρκος πρωθυπουργός συγκινήθηκε τόσο πολύ από τους στίχους του ποιήματος, που δεν δίστασε μπροστά σε 8.000 ανθρώπους, που ήταν παρόντες, να βάλει τα κλάματα. Το ίδιο συγκινημένη, από το θρησκευτικό περιεχόμενο του ποιήματος, ήταν και η Εμινέ Ερντογάν και μια κυρία που καθόταν δίπλα στο προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας πρόσφερε χαρτομάντιλα στον πρόεδρο και στην σύζυγό του.Το συγκεκριμένο ποίημα, που έχει τον τίτλο «Dua» (Προσευχή), είχε απαγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν τον περασμένο μήνα σε τηλεοπτικό σποτ για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την νίκη της Τουρκίας στην Εκστρατεία της Καλλίπολης κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η επαναλαμβανόμενη προβολή του σποτ από τα τηλεοπτικά κανάλια στην χώρα είχε δημιουργήσει αντιδράσεις για εκμετάλλευση του ιστορικού γεγονότος από τον Ερντογάν για την πολιτική του προβολή. Σε ένα απόσπασμά του το ποίημα, που έκανε τον Ερντογάν να χύσει δάκρυα, αναφέρει: «Θεέ μου μην αφήσεις αυτή τη χώρα που ζυμώθηκε από τους μουσουλμάνους, χωρίς μουσουλμάνους». 
Η κοπέλα είναι αλβανίδα που σπουδάζει στα Τουρκικά Σχολεία Μεντρεσέ της Αλβανίας όπως ακριβώς αυτό που υπάρχει στην Κορυτσά!
Vizita në Shqipëri ka përfshirë nga emocionet presidentin e Turqisë Rexhep Taip Erdogan i cili në një moment nuk i ka përmbajtur dot lotët. Emocionet nuk kanë të bëjnë vetëm me vendosjen e gurit të themelit të Xhamisë së madhe të Namazgjasë, por dhe në ceremoninë e hapjes së Xhamisë në Kalanë e Prezës. Në një moment kreu i shtetit turk së bashku me bashkëshorten e tij janë përlotur nga recitimi i një poemë patriotike me tone islamike nga një vajze shqiptare me shami në ceremoninë e organizuar me këtë rast. Ajo recitoi një poemë nga poeti nacionalist turk Arif Nihat Asya. Në poemë mes të tjerash thuhet: “Mos e lër këtë vend, të brumosur nga myslimanët, Pa myslimanë, Zoti im! Na jep forcë, mos e lër fushën e xhihadit Pa pahlevanë, Zoti im! Mos i lër këta njerëz, që kërkojnë një hero Pa një hero, Zoti im! Mos na lër pa dashuri, ujë dhe ajër Dhe pa atdhe, Zoti im!”. Kjo video është shpërndarë me shpejtësi dhe ka bërë xhiron e botës.


Δεν υπάρχουν σχόλια: