Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση να βάλει στη θέση του τον Αλβανό πρωθυπουργό

Οργισμένος με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα είναι ο συντονιστής ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, επειδή έθεσε θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.
Συγκεκριμένα, κ. Τασούλας αναμένει από την κυβέρνηση να βάλει στη θέση του τον Αλβανό Πρωθυπουργό που «σ’ ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Ιόνιο».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. έκανε λόγο για συνεχιζόμενη προκλητικότητα, που «δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει», γιατί -όπως είπε- δεν έχει να κάνει μόνο με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, αλλά και με «το ότι, όσοι γύρω μας επενδύουν στην αστάθεια, κρίνουν πως μπορούν να δοκιμάζουν τώρα τις αντοχές μας».
«Τώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να πει το μεγάλο “όχι” στην Ευρώπη, η κυβέρνηση οφείλει να μην ανεχθεί καμία παρόμοια προκλητικότητα και να το δείξει άμεσα και αποφασιστικά», κατέληξε. 
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη αν η χώρα του σχεδιάζει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα τη υφαλοκρηπίδας και απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει η ελληνική πλευρά να έχει αρχίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.
Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, θα αποτελούσε σοβαρό αδίκημα και καταπάτηση του διεθνές δίκαιου της θάλασσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: