Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Έντι Ράμα σε ανθελληνικό ύφος με φόντο την Χιμάρα

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, συνεχίζει να προκαλεί με το ανθελληνικό του ύφος.
Αυτή τη φορά μάλιστα επέλεξε σκόπιμα να εκφράσει με φόντο την Χιμάρα την περιφρόνηση του για τους Έλληνες κατοίκους της, κατά την διάρκεια συνέντευξης σε τηλεοπτικό κανάλι των Τιράνων.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην επίλυση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα, με τα μέσα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο, καθώς χαρακτήρισε «εντελώς ανόητο» το ανεπίλυτο ζήτημα του "εμπόλεμου" μεταξύ των δύο χωρών.
Όταν ρωτήθηκε κατα την διάρκεια συνέντευξης, στο τηλεοπτικό κανάλι News24, αν για το θέμα αυτο η Αλβανία θα υποβάλει προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο, ο Ράμα απάντησε ότι «μέχρι στιγμής δεν προκύπτει η ελληνική πλευρά να έχει αρχίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, διότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοβαρό αδίκημα και καταπάτηση του διεθνές δικαίου της θάλασσας. Είναι μια έκρυθμη κατάσταση, αλλά για εμάς είναι θέμα εθνικού συμφέροντος, και εθνικής κυριαρχίας της Αλβανίας και θα χρειαστεί συζήτηση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Από την αρχή ήμασταν πρόθυμοι για μεσολάβηση ανιδιοτελή τρίτου παράγοντα"
Όταν ρωτήθηκε αν η Αθήνα έχει προτείνει πακέτο για την επίλυση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για μια τέτοια πρόταση.
"Ήμασταν πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα θέματα που εκκρεμούν απο το παρελθόν και έχουμε έκφραση την ανάγκη να ξεκινήσουμε από το νόμο του εμπολεμου, το οποίο είναι εντελώς ανόητο και να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα υπόλοιπα ζητήματα. Αρχίσαμε να συνεργαστούμε με την προηγούμενη κυβέρνηση και πέρυσι επιλύσαμε το θέμα των τοπωνυμίων που ταλαιπωρούσε χιλιάδες Αλβανούς. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν στην Αθήνα και αναμένουμε η ελληνική κυβέρνηση να είναι πιο ήρεμη, να επίλυση της ζωτικής σημασίας πρόβλημα της με τους δανειστές και στη συνέχεια να εξετάσουμε τη δυνατότητα εξεύρεσης κατάλληλων λύσεων με ηρεμία"
Ο Αλβανός πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτες κατα την διάρκεια συνέντευξης που παρέδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι News 24 σε πλατιά της Χιμαρας, για το δήμο της οποίας αναμένεται "μάχη μέχρι εσχάτων" μεταξύ του υποψήφιου του Κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα, και νυν δημάρχου Γιώργο Γκορο και του υποψήφιου του Κόμματός Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την εθνική ελληνική μειονότητα Διονύση Φρεντη Μπελερη. "Όπως χάσανε την προηγούμενη φορά έτσι θα χάσουν και τώρα" δήλωσε όταν ερωτήθηκε για την αναμέτρηση αυτή προσθέτοντας οτι "δεν σηκώνει συζήτηση, είμαι απόλυτα σίγουρος για την νίκη του Γκιεργκι" -όπως του αρέσει να τον αποκαλεί στα αλβανικά, αντί για Γιώργο, των επίσης ελληνικής καταγωγής υποψήφιο του στην Χιμάρα.
- See more at: http://www.himara.gr/4575-o-edi-rama-se-antheliniko-yfos-me-fonto-tin-himara?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.kukU1XEN.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο