Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΑΣΕ - ODIHR: Οι παρατυπίες υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη του κοινού στης εκλογές

O ΟΑΣΕ δημοσίευσε την προκαταρκτική έκθεση των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο αριστερός συνασπισμός "Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία", εξασφάλισε -οπος μέχρι στιγμής δείχνουν τα αποτελέσματά - σαρωτική νίκη απέναντι στο Δημοκρατικό Κόμμα που ηγείται του "Συνασπισμού για Απασχόληση και Αξιοπρέπεια".
Η επικεφαλής των παρατηρητων του ΟΑΣΕ - ODIHR, Άντρη Γκλόβερ είπε ότι το κλίμα των εκλογών ήταν σε γενικές γραμμές θετική, αλλά υπήρχαν κάποιες παρατυπίες που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού
«Η ημέρα των εκλογών πέρασε σε θετικό κλίμα, όμως παρατηρήθηκαν κρούσματα ομαδικης ψηφοφορίας και διαδικαστικές παρατυπίες. Υπήρχαν ομάδες ακτιβιστών κομμάτων που στεκόταν έξω από εκλογικά κέντρα ασκοντας ψυχολογική πίεση στου ψηφοφόρους. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού », είπε η κα Γκλόβερ. Πρόσθεσε δε ότι η τελική έκθεση θα δημοσιευθεί μετά από δύο μήνες.
Η κα Γκλόβερ είπε ότι το θέμα της εξαγοράς ψήφων, ήταν μια ανησυχία που εξέφρασαν και οι δύο πλευρές. "Αυτο περιλαμβάνει χρηματικές αμείβες, η προσφορά τροφίμων, στέρηση των δελτίων ταυτότητας και την επιστροφή στο πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Θα εξετάσουμε σοβαρά τα φαινόμενα και τους ισχυρισμούς αυτούς".
Η επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ επέκρινε επίσης το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτές τις εκλογές. Δήλωσε ότι "τα μέσα ενημέρωσης και οι ιδιοκτήτες στην πλειονότητα έχουν ισχυρούς δεσμούς με πολιτικούς. Η προεκλογική εκστρατεία με βίντεο που παράγονται από τα πολιτικά κόμματα, επιτρέπεται νομικά, όμως είναι πολιτική διαφήμιση", τόνισε η κυρία Γκλόβερ.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα για 38 δήμους, 27 εξασφαλίζει ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και μόλις έντεκα ο συνασπισμός της δεξιάς σε σύνολό 61 δήμων σε όλη τη χώρα.


Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …