Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση Κοτζιά με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Την Τετάρτη, αντί για την Πέμπτη που είχε αρχικά ανακοινωθεί, έγινε η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους εκπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Sheraton, στην αλβανική πρωτεύουσα και διήρκεσε μισή ώρα.
Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα θέματα τα οποία έθεσε στην Αλβανική κυβέρνηση. Στην ατζέντα του υπουργού βρέθηκαν φλέγοντα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας όπως οι ΑΟΖ, οι εθνικιστικές αναφορές στα αλβανικά σχολικά βιβλία και το ζήτημα της διοικητικής διαίρεσης στην Χιμάρα.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδας Παππάς, ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών να σταματήσει η "καραμέλα" της Αθήνας που σε κάθε πρόβλημά των Βορειοηπειρωτών απαντά «Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας».
«Η διάσπαση του ελληνισμού σε στρατόπεδα δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει μόνο στην Βόρειο Ήπειρο. Αν δεν τα βρούμε ποτέ μεταξύ μας αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουμε ποτέ την στήριξη της Ελλάδας;»
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στους Βορειοηπειρώτες που πολιτεύονται με τα αλβανικά κόμματα και δεν στηρίζουν τις εθνικές θέσεις, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Ξέρα και Μάρτο, που επίσης βρίσκονταν στην αίθουσα.
- See more at: http://www.himara.gr/4659-synantisi-kotzia-me-tous-ekprosopous-tis-ellinikis-meionotitas-stin-alvania#sthash.eyMbRWeG.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο