Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Νέος Γ.Πρόξενος για το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς!

Μετά από τέσσερα  χρόνια (το τέταρτο για υπηρεσιακούς λόγους) ο Γενικός Πρόξενος στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης έκλεισε το κύκλο μίας πετυχημένης θητείας στην σημαντική αυτή θέση. Ο ίδιος όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, ήταν καλός γνώστης της πραγματικότητας και φυσικά η πολυετή εμπειρία του στην Αλβανία τον βοήθησε να πετύχει στην Κορυτσά αρκετά πράγματα (άρθρο εδώ για τον κ ΙωάννηΠεδιώτη). Την Παρασκευή στις 17 Ιουλίου ο κ Πεδιώτης μετακόμισε για Αθήνα όπου και θα συνεχίσει την  σταδιοδρομία του, τώρα πια με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εμείς του ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία. Επιπλέον τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ για όλα όσα έκανε για μας αυτά τα χρόνια, αγαπώντας την Κορυτσά και όλους μας πάρα πολύ.

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διαθέτουμε ο νέος Γ Πρόξενος στην Κορυτσά είναι Κερκυραίος και ονομάζεται Γιώργος Αλαμάνος. Δεν έχει άμεσες εμπειρίες από το περιβάλλον της Αλβανίας αλλά ελπίζουμε πως θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα μπορέσει να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν. Εμείς τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες και με την προτροπή να είναι πολύ προσεχτικός και να μην εμπιστεύεται τους πάντες. Στην Κορυτσά χρειάζεται υπομονή για να καταλάβεις ότι πολλοί εξ ημών δεν ωθούνται από πατριωτικά και αγνά κίνητρα, ούτε κατέχουν αρετές όπως η ειλικρίνεια. Πολλές φορές μάλιστα πρέπει να είναι κανείς στην αρχή καχύποπτος για να μπορέσει να μην την πατήσει  εμπιστευόμενος λάθος ανθρώπους. Η Κορυτσά έχει ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η επικράτηση της εθνικής ενότητας των Ελλήνων της, η εθνική αφύπνιση των συνειδήσεων  και η μέριμνα για το Ελληνο-Αλβανικό Σχολείο Όμηρος όπου  κάθε Πρόξενος θα πρέπει να επέμβει για να βοηθήσει και να επιβλέψει την κατάσταση με στόχο την προάσπιση της ως κάτι μοναδικό για την Κορυτσά ιδιαίτερα για τους Έλληνες της αλλά και για τους αλβανούς. Θα ήταν καλό μάλλον να συμβουλευτεί και ν’ ακούσει τον κ Ιωάννη Πεδιώτη ώστε να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.  Ξέρετε έχει συμβεί στην Κορυτσά να περνάει όλοι την θητεία του κάποιος Πρόξενος και στο τέλος να καταλάβει που βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει, αλλά τότε είναι αργά. Δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε κάτι παρόμοιο. Η Κορυτσά δεν έχει χρόνο για χάσιμο ειδικά τώρα που όλα αιωρούνται. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον νέο Πρόξενο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως έχουμε κάνει πάντα και με όλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (232) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)