Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέος Γ.Πρόξενος για το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς!

Μετά από τέσσερα  χρόνια (το τέταρτο για υπηρεσιακούς λόγους) ο Γενικός Πρόξενος στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης έκλεισε το κύκλο μίας πετυχημένης θητείας στην σημαντική αυτή θέση. Ο ίδιος όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, ήταν καλός γνώστης της πραγματικότητας και φυσικά η πολυετή εμπειρία του στην Αλβανία τον βοήθησε να πετύχει στην Κορυτσά αρκετά πράγματα (άρθρο εδώ για τον κ ΙωάννηΠεδιώτη). Την Παρασκευή στις 17 Ιουλίου ο κ Πεδιώτης μετακόμισε για Αθήνα όπου και θα συνεχίσει την  σταδιοδρομία του, τώρα πια με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εμείς του ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία. Επιπλέον τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ για όλα όσα έκανε για μας αυτά τα χρόνια, αγαπώντας την Κορυτσά και όλους μας πάρα πολύ.

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διαθέτουμε ο νέος Γ Πρόξενος στην Κορυτσά είναι Κερκυραίος και ονομάζεται Γιώργος Αλαμάνος. Δεν έχει άμεσες εμπειρίες από το περιβάλλον της Αλβανίας αλλά ελπίζουμε πως θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα μπορέσει να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν. Εμείς τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες και με την προτροπή να είναι πολύ προσεχτικός και να μην εμπιστεύεται τους πάντες. Στην Κορυτσά χρειάζεται υπομονή για να καταλάβεις ότι πολλοί εξ ημών δεν ωθούνται από πατριωτικά και αγνά κίνητρα, ούτε κατέχουν αρετές όπως η ειλικρίνεια. Πολλές φορές μάλιστα πρέπει να είναι κανείς στην αρχή καχύποπτος για να μπορέσει να μην την πατήσει  εμπιστευόμενος λάθος ανθρώπους. Η Κορυτσά έχει ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η επικράτηση της εθνικής ενότητας των Ελλήνων της, η εθνική αφύπνιση των συνειδήσεων  και η μέριμνα για το Ελληνο-Αλβανικό Σχολείο Όμηρος όπου  κάθε Πρόξενος θα πρέπει να επέμβει για να βοηθήσει και να επιβλέψει την κατάσταση με στόχο την προάσπιση της ως κάτι μοναδικό για την Κορυτσά ιδιαίτερα για τους Έλληνες της αλλά και για τους αλβανούς. Θα ήταν καλό μάλλον να συμβουλευτεί και ν’ ακούσει τον κ Ιωάννη Πεδιώτη ώστε να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.  Ξέρετε έχει συμβεί στην Κορυτσά να περνάει όλοι την θητεία του κάποιος Πρόξενος και στο τέλος να καταλάβει που βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει, αλλά τότε είναι αργά. Δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε κάτι παρόμοιο. Η Κορυτσά δεν έχει χρόνο για χάσιμο ειδικά τώρα που όλα αιωρούνται. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον νέο Πρόξενο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως έχουμε κάνει πάντα και με όλους.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …