Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

BAΡBΑΡΟΙ! Οι τζιχαντιστές των Βαλκανίων

Οι μπουλντόζες του Ράμα γκρέμισαν χθες στη Χειμάρρα τον Αγιο Αθανάσιο
Χρόνια πίσω, στις εποχές του Ψυχρού Πολέμου και του σκληρού καθεστώτος του «τείχους του αίσχους» του Χότζα, γυρίζει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις η κυβέρνηση των Τιράνων.
Αντιγράφοντας τις τακτικές των τζιχαντιστών και θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης στη Χειμάρρα, ο Εντι Ράμα έστειλε χθες ξημερώματα τις μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τον ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες, επιλέγοντας τη σύγκρουση με την Αθήνα, παρά τις δεσμεύσεις που είχε δώσει.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, λησμονώντας τη βοήθεια που έχουν προσφέρει διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις στην Αλβανία, ώστε να αποκτήσει η γειτονική χώρα ευρωπαϊκή προοπτική, είχε αποκαλέσει γκαράζ την εκκλησία, απειλώντας την Ελλάδα ότι θα πάρει το μάθημά της, όπως και έπραξε. Οι μάσκες έπεσαν και η κυβέρνηση της Αλβανίας έδειξε το βάρβαρο πρόσωπό της.

Στην πρόκληση αυτή, που κλιμακωνόταν μέρα με τη μέρα από την πλευρά Ράμα με συνεχείς δηλώσεις που έριχναν λάδι στη φωτιά, αντέδρασαν τόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και η Ν.Δ. και το Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ). Διά στόματος του εκπροσώπου του Κωνσταντίνου Κούτρα, ήρθε η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών. «Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές.
Σήμερα είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία» σχολίασε ο εκπρόσωπος, για να καταλήξει:
«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη διεθνή κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα» ανέφερε, υπονοώντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα επιδιώξει άμεσα την καταδίκη της Αλβανίας.

Να μπλοκάρει η Αθήνα την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. ζητεί ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι μείζον ζήτημα. Δεν είναι διμερές ελληνοαλβανικό. Είναι πολύ ευρύτερο. Αφορά τις σχέσεις Αλβανίας - Ευρώπης. Ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Και ο νοών νοείτω».

Το θέμα πήγε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ έντονη ήταν η διαμαρτυρία του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκπροσωπεί την εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Το ΚΕΑΔ μιλά «για κρατικό βανδαλισμό, αυθαιρεσία, αλαζονεία, βία και υποκρισία» που απομακρύνουν τον αλβανικό λαό από το ευρωπαϊκό όνειρο.
Tέλος, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη μίλησε για ευθεία και θρασύτατη πρόκληση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας.
Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1415) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (372) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (237) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)