Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να σταματήσει ο βραχνάς "εσείς και εμείς" - Είμαστε όλοι Έλληνες!

Ο κόσμος με την ψήφο  του στις 21 Ιουνίου 2015 μίλησε. Μας άνοιξε τα μάτια για να ξαναβρούμε τον σωστό δρόμο της «Ομόνοιας», που από καιρό τον είχαμε παρατήσει.
Πώς, όμως,  βρήκε ο κόσμος μας την κατάσταση στην περίοδο της ψηφοφορίας; Εξαιρετικά διχασμένη:  ΕΣΕΙΣ και ΕΜΕΙΣ. Εσείς οι προδότες, οι Πύλιο Γούσηδες κι εμείς οι καλοί, οι πατριώτες. 

Ντροπή μας γι’ αυτή την κατάντια, να διαιρέσουμε έναν ηρωικό και αξιόλογο λαό.
Είναι νωπή η κοροϊδία, πως δήθεν κάνανε εκλογές στην «Ομόνοια».  Μερικοί, ίσως άσχετοι με το ιερό πνεύμα της Ομόνοιας, πήγαιναν στα χωριά  και έστηναν , τελείως πρόχειρα, το νέο προεδρείο, μαζί με τον πρόεδρο. Ο κόσμος έχει μνήμη, δεν μας τα συγχωρεί αυτά και εκδικείται και με την ψήφο του.

Ο κατήφορος στην Ομόνοια έχει, σχεδόν,  αρχίσει  μετά τη ΔΙΚΗ ΤΩΝ 5, όταν μερικοί βάλανε το ΚΕΑΔ πάνω από την Ομόνοια, ενώ, όπως είναι γνωστό, ήταν προϊόν και επέκτασή της. Της άλλαξαν ακόμα και το όνομα μετατρέποντας σε  ΚΕΑΔ-Ομόνοια. Έφθασαν στο σημείο να τονίζουν, μερικοί ανιστόρητοι, πως την Ομόνοια την πήραν από το ΚΕΑΔ και θα την παραδώσουν στο ΚΕΑΔ!  Το 2009 οι  δύο κυριότεροι ηγέτες μας διαφώνησαν μεταξύ τους  και σε βάρος του Ελληνισμού, ο ένας συμμάχησε  με το Σ.Κ. και ο άλλος με το Δ.Κ., δημιουργώντας  ένα βαθύ χάσμα στον Ελληνισμό μας. Την περίοδο αυτή ιδρύεται το Κόμμα των Ελλήνων (ΜΕΓΚΑ) σε εθνική ελληνική βάση.

 Όλα αυτά και πολλά άλλα  ποιοι τα έκαναν; Δικοί μας  άνθρωποι,  μάλιστα  δικά μας  προετοιμασμένα  στελέχη.  Γιατί  τα έκαναν όλα αυτά και ποιος  τους έδωσε το δικαίωμα να στερήσουν της Ομόνοιας τον ανεξάρτητο ρόλο της ; Ας αφήσουμε, όμως, αυτή την ιστορία. Πρόθεσή μας δεν είναι  να κατακρίνουμε πρόσωπα. Τις αρνητικές καταστάσεις θέλουμε ν’ απορρίψομε ,επιστρέφοντας στον σωστό δρόμο της Ομόνοιας, το δρόμο που χάραξαν από την αρχή οι ιδρυτές της. Στην αρχή ας είναι και αυτοί, αρκεί να καταλάβουν το τι κακό έκαναν και πώς μπορεί να διορθωθεί. Με όλους μαζί,  θα κάνουμε χωριό.
Μετά τις εκλογές πολλοί τοποθετήθηκαν δημοσίως.  Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς είπε λακωνικά «ο λαός μίλησε», ο γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαχρήστος ερμήνευσε τα αίτια της κατάστασης αυτής, ο κ. Σ. Κυριαζάτης ,  πρώην Πρόεδρος της Ομόνοιας, αισιόδοξος, τονίζει πως έχουμε δυνάμεις   να φτιάξουμε μια καλύτερη Ομόνοια, ενώ ο καθηγητής Π. Μπάρκας τονίζει:

ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ  ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΕΧΕΙ  ΑΝΑΓΚΗ  ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΑΝΗΚΕΙ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΤΥΠΗ ΒΟΥΛΗ

 Μετά απ’ αυτά και πολλά  άλλα που σχετίζονται με την  κατάσταση αυτή, πρέπει να βγάλουμε  μαθήματα και συμπεράσματα, όπως:
  • Η Ομόνοια, ως ιερός θεσμός των Ελλήνων, πρέπει να στέκεται ψηλά, ανεξάρτητη, αφέντρα και μόνον ανεξάρτητη, αντιπροσωπευτική ως  ΒΟΥΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων. 
  • Δεν πρέπει να γίνει ουραγός κανενός κόμματος. Τα κόμματα θα απευθύνονται σ’ αυτή ως σημείο αναφοράς. Το ίδιο και με τα κόμματα της Ε.Ε.Μ.
  • Τώρα ως  οργάνωση η Ομόνοια   καλύπτει όλον τον Ελληνισμό μας. Εάν σκεφτεί κανείς να γίνει η Ομόνοια κόμμα, τότε θα αντιπροσωπεύει μόνον ένα κομμάτι του λαού μας, τους άλλους τι θα τους κάνουμε; Εκτός αυτού, τότε, ο διχασμός θα φτάσει τα άκρα.
  • Ομόνοια όλων των Ελλήνων, όπως την έφτιασαν οι τολμηροί ιδρυτές της, έχει πιο βαθύ νόημααποσκοπεί στον αγώνα ΟΛΩΝ των Ελλήνων και όχι μόνον,για την παραμονή και προκοπή στον τόπο μας, γιατί χωρίς την ύπαρξή μας δεν έχει νόημα καμιά διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Η Ομόνοια, ως οργάνωση, έχει μπει βαθιά στην καρδιά του κόσμου μας και συνεχίζει να την έχει, και δεν θα αφήσει ποτέ να του την πειράξουν.
Και τώρα μετά απ’ όλα αυτά ερωτώ: Οι δύο δήμαρχοι, ο Αχιλλέας Ντέτσικας και οΛεωνίδας Χρήστου τι είναι; Είναι και τα δύο δικά μας παιδιά, είναι της Ομόνοιας και οι δύο. Ο Αχιλλέας είπε στην εφημερίδα μας: «..Ήρθα ως Έλληνας να υπηρετήσω τους Έλληνες της Δερόπολης , Ρίζας και Πωγωνίου…», ενώ ο Λεωνίδας τόνισε: «Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Ελλήνων, θα ζω με την ανησυχία και τα προβλήματά τους…»
Σ’ αυτή τη ροή των σκέψεων πρέπει να καταλάβουμε πως, εάν έχουμε δύναμη, πρέπει να τους θέλουμε όλους .  Θέλουμε και τον Ντούλε και τον Τάβο με όλα τα καλά τους και τα τυχών λάθη τους, όπως και όλους τους άλλους Έλληνες βουλευτές που είναι στα αλβανικά κόμματα. Όλοι τους είναι στην Ομόνοια.  Ο καθένας , από την προσφορά του προς τον Ελληνισμό, κρίνεται.


– Θ.Βεζιάνης, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ -
πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …