Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο προβοκάτορας Έντι Ράμα ρίχνει λάδι στην φωτιά

Καθώς τα επεισόδια και οι προσπάθειες τον αλβανικών αρχών να κατεδαϕίσουν το Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, οι κάτοικοι του οποίου είναι ελληνικής καταγωγής, με το επιχείρημα ότι ανεγειρει αυθαίρετα χωρίς άδεια το 1994, συνεχίζουν, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα φαίνεται να ρίχνει λάδι στην φωτιά. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Έλληνα εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών που καταδίκασε τις ενέργειας αυτές.
Όταν ερωτήθηκε από πολίτη στο Τwitter κατά την διάρκεια ανοιχτής επικοινωνίας με το κοινό, για το πώς σχολιάζει της δηλώσεις των ελληνικών αρχών για το θέμα του Ναού του Αγίου Αθανασίου και αν της βλέπει ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας απάντησε: "Το κάνανε συχνά στο παρελθόν, Το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος να το συνειδητοποίησουν".
Ξεχνά ο ανιστόρητος πρωθυπουργός της Αλβανίας ότι οι κάτοικοι αυτοί είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς δεν αφήνει ευκαιρία χωρίς να σχολιάσει τα γεγονότα με τους συμπατριώτες του Αλβανούς στην ΠΓΔΜ απαιτώντας τα δικαιώματα τους.
Εν το μεταξύ η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε σκληρά αυτά τα γεγονότα, "που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστεως. Απευθύνει έκκληση στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ενώπιον των προκλήσεων και να παραμείνουν αποφασισμένοι στην υπεράσπιση του ναού. Απαιτεί από το κράτος να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το άθικτο (απαραβίαστο) των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το κράτος".
Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας ανακοίνωσε οτι θα ανασκευάσει το Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες, ο οποίος είναι περιουσία της βάσει νομικών πράξεων και δικαστικών αποφάσεων. "Η Εκκλησία είναι η μόνη αρχή, αναγνωρισμένη δια του νόμου, η οποία μπορεί να αναλάβει την ανέγερση των ορθόδοξων χώρων λατρείας. Είναι γνωστό κι από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μνημείων ότι αυτός ο ναός δεν είναι πολιτιστικό μνημείο" αναφέρει η ανακοίνωση.
Και σήμερα εκατοντάδες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ήδη μισογκρεμισμένο Ναό για να μην επιτρέψουν στης αρχές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
- See more at: http://himara.gr/4717-o-provokatoras-rama-rixnei-ladi-sti-fotia#sthash.8IqlZz0k.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: